Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Στο ΚΑΤ ο δημοσιογράφος Γ. Κοίλιαρης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Τρίτης ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κοίλιαρης, που τραυματίστηκε πριν από έξι μέρες στο Αφγανιστάν.

Ο Γιώργος Κοίλιαρης, με πρωτοβουλία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και τη συνδρομή κλιμακίου της Διεθνούς Δύναμης, που βρίσκεται στο Αφγανιστάν, μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Αμπού Ντάμπι, όπου σταθεροποιήθηκε η υγεία του.

Γιατρός του ΕΚΑΒ που έσπευσε εκεί, καθώς και συνάδελφοί του γιατροί στην Ελλάδα, αλλά και το ιατρικό επιτελείο του νοσοκομείου του Αμπού Ντάμπι, έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην Ελλάδα για να υποβληθεί σε κρίσιμη επέμβαση για τα σοβαρά τραύματα, που φέρει στον αυχένα.

Την ευθύνη μεταφοράς ανέλαβαν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας και ο Γιώργος Κοίλιαρης μεταφέρθηκε στην Αθήνα με C-130.

Η ΕΡΤ εξέφρασε τις ευχαριστίες της στα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στο Πακιστάν και το Αμπού Ντάμπι, καθώς και την ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν. Ακόμα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.



ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: