Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την Παρασκευή (14/11) και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα (17/11), ημέρα εορτασμού για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου που θα ολοκληρωθεί με την πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, ανακοινώθηκαν από την Τροχαία Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό, θα ξεκινήσει σταδιακά ο αποκλεισμός του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας καθώς και στις παράλληλες και κάθετες αυτών. Επίσης, θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, στη διαδρομή της πορείας και στους δρόμους γύρω από την Αμερικανική Πρεσβεία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και να μην δημιουργηθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ανήμερα του εορτασμού της επετείου για το Πολυτεχνείο, στο δρόμο θα βρίσκονται περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα είναι σε επιφυλακή από το Σάββατο (15/11). Ο σχεδιασμός για τις εκδηλώσεις για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου, δεν έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις από τα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια των περσινών εκδηλώσεων.

Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι συσκέψεις με τους αξιωματικούς των υπηρεσιών και τους επικεφαλείς των ομάδων που θα βρίσκονται στο δρόμο, είναι καθημερινές και εντατικοποιούνται όσο πλησιάζει η 17η Νοεμβρίου. Έχει ήδη ζητηθεί από τις δυνάμεις και κυρίως από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να επιδείξουν ψυχραιμία, και να μην καταφύγουν σε ακρότητες, ενώ η οποιαδήποτε επέμβαση θα γίνεται μόνο με εντολή των αξιωματικών των μέτρων, που θα βρίσκονται μόνιμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Όλες οι ενέργειες θα εποπτεύονται από τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς που θα βρίσκονται και αυτοί στο Κέντρο Επιχειρήσεων για τυχόν έκνομες ενέργειες, ενώ σε γενική επιφυλακή θα βρίσκονται άλλοι σαράντα εισαγγελείς.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: