Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ τη Δευτέρα

Σε στάσεις εργασίας την ίδια μέρα (Δευτέρα 3 Νοεμβρίου) και την ίδια ώρα (12.00 – 16.00) θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, με το αίτημα της μη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2008.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι ετήσιες αυξήσεις τους είναι μικρότερες από αυτές που προβλέπει η ΓΣΕΕ και προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στην σχετική κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

«Μπαίνουμε στον μήνα Νοέμβριο και ακόμα οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αύξηση στους μισθούς τους για το 2008. (…) Παρά τις επίμονες προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά μας και εξαντλώντας όλα τα περιθώρια καλής πίστης και ανοχής, τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών αντιδρούν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τις επιχειρήσεις στις συγκοινωνίες και όχι μόνο».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν οργανώσει συνάντηση για την ίδια μέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σε συνέντευξή του στον Κυριακάτικο Τύπο, ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης«Οι αυξήσεις που προβλέπεται να πάρουν οι εργαζόμενοι στις ζημιογόνες και επιδοτούμενες ΔΕΚΟ είναι οι αυξήσεις που υπέγραψε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας» ενώ προσθέτει οτι άλλοι κλάδοι του δημόσιου τομέα έχουν ήδη πάρει χαμηλότερες αυξήσεις καθώς και οτι δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς των υπαλλήλων «δύο ταχυτήτων».

http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: