Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Η Κόλαση του Δάντη

Ένα από τα πλέον διάσημα ποιήματα όλων των εποχών αναμένεται να μεταφερθεί στις οθόνες των υπολογιστών με τη μορφή video game. Η EA ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τα δικαιώματα για την Κόλαση του Φλωρεντίνου ποιητή Dante Alighieri, ευρύτερα γνωστού ως Dante ή Δάντη. Επιπλέον, η EA απέκτησε και τα δικαιώματα τόσο για κινηματογραφική ταινία, όσο και για τηλεοπτική σειρά.

Η Κόλαση [Inferno] είναι ένα από τα τρία ποιήματα του Δάντη που συνθέτουν το πασίγνωστο έργο Θεία Κωμωδία [Divine Comedy]. Η αναπαράσταση της Κόλασης, κατά τον ποιητή, περιλαμβάνει εννέα κύκλους, με τον κάθε κύκλο να αφορά σε ένα αμάρτημα και μια τιμωρία.

Σύμφωνα με την EA, το game της θα είναι μια σύγχρονη απόδοση των όσων αναφέρονται στην Κόλαση και κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για ένα first-person shooter. Αν και τα ποιήματα του Δάντη προσφέρουν άφθονο υλικό πάνω στο οποίο μπορεί να βασιστεί ένα video game, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα κλασικό έργο μεταφέρεται στις οθόνες των υπολογιστών με απογοητευτικά αποτελέσματα.

Πηγή: bit-tech.net
http://irakliowebradio2.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: