Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Πάτρα: Το λιμάνι της ντροπής


Επί έξι περίπου μήνες η ασφάλεια της Πάτρας ήταν στα ίχνη της σπείρας που διακινούσε Αφγανούς από το λιμάνι της Πάτρας στην Ιταλία. Παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα και όλες οι συνομιλίες έχουν καταγραφεί σε εκατοντάδες cds ενώ ο δούρειος ίππος της αστυνομίας ήταν αστυνομικός, που είχε φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους εμπλεκόμενους λιμενικούς.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκινά από ένα ζευγάρι επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν μεταφορική εταιρεία στο Αγρίνιο. Αυτοί είχαν εφαρμόσει το κόλπο της διασκευής των φορτηγών της εταιρείας με ειδικές κρυψώνες. Φρόντιζαν λοιπόν να διακινούν το .... εμπόρευμα τις ώρες που υπηρεσία
ήταν κάποιοι συγκεκριμένοι λιμενικοί και οι οποίοι έκαναν όπως ήταν φυσικό τα στραβά μάτια.
Οι συλληφθέντες λοιπόν επιχειρηματίες κελάηδησαν και έδωσαν και τους συνεργάτες τους στο κόλπο λιμενικουςμεταξύ των οποίων είναι και δύο ξαδέλφια που από πληροφορίες αποτελούσαν και τον σύνδεσμο με επιχειρηματία και λαθρομετανάστες. Η τιμή για την διακίνηση του λαθρομετανάστη ξεκινούσε από τις 5.000 ευρώ ενώ συνολικά ο αριθμός των εμπλεκόμενων λιμενικών μαζί και με απόστρατους μπορεί να ξεπεράσει και τους δέκα πέντε. (Το 1/4 περίπου της δύναμης λιμενικών της Πάτρας!!!)
Η όλη βέβαια ιστορία πέρα από τους άμεσους συνεργούς θα έχει και θύματα αρκετούς από υπηρεσίες οι οποίοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους . Θα επανέλθουμε στο θέμα γιατί οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι πολλές, έχουν να κάνουν και με άλλες λοβιτούρες και εγκληματικές πράξεις που είναι εξίσου αποδοτικές για μερικούς.
Φαίνεται ότι οι μάσκες έπεσαν και τα στόματα ανοιξαν. Εδώ βέβαια, θα πρέπει όπως πολλές φορές όλοι μας τα βάζουμε και καλά κάνουμε με την αστυνομία, τώρα να τους πουμε ένα μπράβο για την εξάρθρωση ενός εγκλήματος που σίγουρα θα έχει μεγάλη ουρά.... Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι επειδή πολλά ακούγονται για τον απερχόμενο λιμενάρχη, οι δικές μας πληροφορίες συνηγορούν στο ότι ο κ. Λιούρδης (ο λιμενάρχης ) ήταν τους τελευταίους μήνες γνώστης της υπόθεσης και αρωγός στην προσπάθεια της ασφάλειας.http://online-pressblog.blogspot.com.