Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Στο Βόλο ο Πρωθυπουργός






karamanlis70Στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλά και στη στήριξη των αγροτών από την πολιτεία αναφέρθηκε ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Βόλο. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μαγνησίας όπου μίλησε σε φορείς . Κύριο μέλημα είναι η προστασία της εργασίας και η ενίσχυση της απασχόλησης τόνισε, ενώ προανήγγειλε ότι μέχρι το 2010 θα έχουμε 200.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ. Ο κ. Καραμανλής είδε από κοντά την πρόοδο των έργων στην υπό κατασκευή σήραγγα της Περιφερειακής οδού, ενώ επισκέφθηκε και μια πρότυπη βιομηχανία που παράγει βιολογικό γάλα.
Προτεραιότητα είναι η προστασία της εργασίας και η ενίσχυση της απασχόλησης, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πήρε και θα πάρει κάθε αναγκαίο και εφικτό μέτρο για την ανακούφιση των νοικοκυριών.

Αναφερόμενος στα 28 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, ο κ. Καραμανλής είπε ότι κατευθύνονται στην πραγματική οικονομία και πρόσθεσε πως οι γνωστοί αρνητές των πάντων προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι. Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι δεν δικαιούται να υποθηκεύσει ότι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, και τόνισε ότι οι δήθεν απλόχερες πολιτικές και τα "πακέτα" που τάζουν ανεύθυνα οι "γνωστοί δημοκόποι", δεν έχουν ενδιαφέρον για τον πολίτη.

"Η ΕΒΟΛ είναι ένας πολύ ισχυρός μοχλός ανάπτυξης για τη Μαγνησία και γενικότερα για τη Θεσσαλία" δήλωσε ο κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στη συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος.

"Αυτό δείχνει τις πραγματικές, τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν πλέον οι συνεταιρισμοί, όταν λειτουργούν με νέο πνεύμα, με σύγχρονη αντίληψη. Τις δυνατότητες αυτές τις ενισχύει έμπρακτα η Πολιτεία, με την ταχύτατη έγκριση επενδυτικών σχεδίων μέχρι 50.000 ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό μικρών κτηνοτροφικών μονάδων για την παραγωγή προϊόντων ποιότητας. Και βέβαια με το νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της βιολογικής κτηνοτροφίας, που προβλέπει σημαντικές ενισχύσεις", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.


Αντιδράσεις από ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ


"Η μόνη αλήθεια που ακούστηκε από τα χείλη του κ. Καραμανλή είναι πως τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια. Μάλλον, πρόκειται για την πρώτη αυτοκριτική ομολογία από μεριάς του. Ευχολόγια όμως δεν είναι ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες από την κυβέρνηση, ο οποίος αποτελεί ένα σκληρά και ταξικά προσδιορισμένο προϋπολογισμό που θα βαρύνει ακόμη περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους; ... Αυτή είναι η συνταγή της κυβέρνησης Καραμανλή που οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και την πλειοψηφία της κοινωνίας σε ακόμη πιο δύσκολες ημέρες" ήταν το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η ευθύνη του λαού είναι να ορθώσει το ανάστημά του και να σταματήσει να ανέχεται τον εμπαιγμό και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των κομμάτων του Μάαστριχ. Η ευθύνη των μισθωτών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών είναι να μην ξεγελαστούν, να μη φοβηθούν, να μη δεχτούν να πληρώσουν τις συνέπειες μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Βόλο.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8