Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Αληθεια ή Πλανη;

Τα στοιχεια:

1. Η υπ' αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου της 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβάν, που επιβεβαιωνει οτι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο

2.Η μαρτυρια του πρυτανεως του Ε.Μ.Π. Κωνσταντινου Κονοφαγου στίς 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του « Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.

3. Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α.Μαγκάκη, να απονείμη « τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος ή μαυροφορεμένη μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη.

4. Στην μαρμάρινη πλάκα ( την οποιαν απεκάλυψεν ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου) και η οποία εναποτέθη πλησίον της μεγάλης ασώματης κεφάλας, στο χώρο «της θυσίας» στο Πολυτεχνείο, τελικώς έχουν αναγραφή δεκαοκτώ ονόματα με την μισοσβυσμένη πλην όμως αναγνώσιμη, διευκρινιστική περιγραφή, «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944». Δηλαδή ελλείψει, ευτυχώς, θυμάτων, στον αποκαλούμενο «ιερό χώρο » θυσίας, της λογικής και της αλήθειας μάλλον ή φανταστικών νεκρών αγωνιστών, επιστρατεύθησαν οι φοιτητές του 1941-1942!! .

5. Τα ατυχη θυματα των γεγονοτων του Νοεμβριου 1973, που ολα τους σκοτωθησαν εξω και μακρια απο το Πολυτεχνειο επιβεβαιωθησαν απο το υπ αριθμον 677/1975 παραπεμπτικο βουλευμα και την υπ αριθμον 723/1975 αποφασι του πενταμελους Εφετειου Αθηνων απο τα οποια προεκυψε οτι οι πολιτες που σκοτωθησαν κατα το τριημερο των συγκρουσεων ειναι συνολικως 23.

6. Ομως με την ανοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσια κατοπιν εντολης του τοτε υπουργου Δημοσιας ταξεως Γ.Σκουλαρικη επαναφερθη στην ενεργο υπηρεσια με τα ευσημα του αντιστασιακου και ανελαβε αστυνομικος διευθυντης ο Γ.Σαμπανης.Η ερευνα του αστυνομικου διευθυντουυ Γ.Σαμπανη κατεληξε στην διαπιστωσι οτι κατα το τριημερο εχασαν την ζωή τους συνολικως δωδεκα .

Ακολουθει η σχετικη εκθεσις υπογεγραμμενη απο τον Γ.Σαμπανη.

Ακολουθει η ιδια καταστασις καθαρογραμμενη

:

Τα ψευδη:

1. Ο τοτε δημαρχος Ζωγραφου Δ.Μπεης εβεβαιωνε με μεγαλειωδη σοβαροτητα οτι οι νεκροι ησαν τοσο πολλοι ωστε η χουντα τους εθαψε σε ομαδικους ταφους με μπουλτοζες εξω απο το νεκροταφειο του Ζωγραφου.

2.Η «θλιβερη» ιστορια της Ηλενια. Την πρώτη επέτειο του «Πολυτεχνείου», το 1974, ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες υπαρκτών και ανύπαρκτων «νεκρών» που γέμισαν το πολύπαθες κτίριο, τις μάντρες, τις αυλές και τα κάγκελα του, ήταν και το σκίτσο μιας ωραιότατης κοπέλλας. Δίπλα του, στο ίδιο κάγκελο υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα:

«Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει».

Το «δράμα» το πήραν οι εφημερίδες, μία από αυτές, δε - η «Αυγή» - έγραψε, κατά λέξη, τα εξής κάτω από το σπαραξικάρδιο τίτλο: ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΕ Η ΗΛΕΝΙΑ ΜΟΥ; Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ και τον υπότιτλο: «Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρα από σφαίρα. Τι απόγινε» λέει:

« Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει».

Ο νεαρός σπουδαστής εγκατέλειψε όλες αυτές τις μέρες τα μαθήματα του, τοποθέτησε, όπου νόμιζε καλύτερα στο χώρο του Πολυτεχνείου ένα σκίτσο της φτιαγμένο πριν από τα γεγονότα, προσθέτοντας την αγωνία του: «Τι απόγινε;».

Το όνομα του νέου είναι Γιάννης Ηλιόπουλος της Ηλεκτρονικής Σχολής».Κατεληγε το αρθρο.

Σε λίγο όμως αποκαλύφθηκε πως το σκίτσο της «δολοφονημένης» Ηλένιας - στο οποίο τόσοι φοιτητές και τόσες φοιτήτριες γονυπέτησαν δακρυσμένοι – ειχε ληφθη από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας «ΜΠΡΕΚ» και είχε δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του τριμηνιαίου «Βογκ» (το σκίτσο της διαφημίσεως - είναι «παστέλ» - το φιλοτέχνησε ο Άγγλος ζωγράφος Νικόλας Ήγκον και ως μοντέλο ποζάρησε η Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίντλαντ, γνωστό και πανάκριβο φωτομοντέλο, που από ηλικίας 4 χρονών ζει στο Λονδίνο).

Μετά τη διαπίστωση της απάτης, πανικόβλητοι οι διοργανωτές του πανηγυριού έσπευσαν να παραπέμψουν σε δίκη τον Ηλιόπουλο - από το όνομα του φαίνεται «γέννησε» την Ηλένια - ο οποίος καταδικάστηκε (άρον - άρον, στις 18 / 2 / 75) σε φυλάκιση οκτώ μηνών....

Η πολιτικη εκμεταλλευσι.

Ισχυρισθησαν οι επανακαμψαντες παλαιοι και νεοι πολιτικοι οτι χαρις σ'αυτα τα γεγονοτα «επανηλθε η Δημοκρατια στην Ελλαδα». Ενω την 25η Νοεμβριου 1973, με αφορμη τα γεγονοτα αυτα ουσιαστικως διεκοπη το εγχειρημα επιστροφης στην Δημοκρατια, ανετραπη η τοτε μεταβατικη κυβερνησι Μαρκεζινη ( λόγω της αρνήσεως της, να επιτρέψη τον ελλιμενισμό του 6ου στόλου στην Ελευσίνα και την χρήσι της αεροπορικής βάσεως στη Σούδα, κατά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, τον Σεπτέμβριο του 1973.)

Και την εκτροπη συνεχισε το σκληρο δικτατορικο καθεστως Δ.Ιωαννιδη.Το οποιο κατερρευσε και παρεδωσε την εξουσια στους πολιτικους μονο με την τραγικη εμπλοκη της Κυπρου στις 23 Ιουλιου του 1974, οκτω μηνες περιπου μετα απο τα γεγονοτα του Πολυτεχνειου.

Ακομη και η Πανσπουδαστικη ( οργανο του ΚΚΕ εξωτερικου) στο φυλλο υπ αριθμον 8 εγραφε οτι «το Πολυτεχνειο ηταν εργο 350 πρακτορων του Ρουφογαλη» τοτε αρχηγου της ΚΥΠ.

Ενω το θειον βρεφος ( μεγαλουτσικο τοτε) ο Λαλιωτης μελος της συντονιστικης επιτροπης στην Αυγη της 17.11.1976 εδηλωνε οτι «Οι μαζες δεν ειχαν καμια διαθεσι για αγωνιστικη κινητοποιησι»

Η συντονιστικη Επιτροπη

Η λεγομενη συντονιστικη επιτροπη με ανακοινωσι της 29ης Σεπτεμβριου 1974, εβεβαιωνε οτι τα γεγονοτα ησαν «μερικως αυθορμητα. «Το κινημα μας ειναι πολιτικο αλλα ακομματικο. Αναμεσα μας υπαρχουν πολες τασεις, αλλα καμια απο αυτες δεν ταυτιζεται με κανενα κομμα»

Βεβαιως οι επικυριαρχοι των γεγονοτων του Πολυτεχειου ειναι διαχρονικως οι ιδιοι. Οι διαφοροι αριστεριστες που προκαλεσαν και προκαλουν τους εμπρησμους τις καταστροφες τις λεηλασιες ακομη τοτε και τις επιθεσεις εναντιον του Υπουργειου Δημοσιας Ταξεως και του κεντρου ΟΤΕ επι της Πατησιων.

Ενω ταυτοχρονα διαιωνιζεται η «ευγενης» αμιλλα καπηλειας των γεγονοτων του Πολυτεχνειου απο ολα τα κομματα μολονοτι κανενα απο αυτα ουσιαστικως δεν υπηρξε πρωταγωνιστης.

Ετσι:

Σε λιγες μερες θα δουμε παλι, δυστυχως, οδοφραγματα, αυτοκινητα να πυρπολουνται, περιουσιες να λεηλατουνται, σημαιες να βεβηλωνονται..Και την κορυφωσι της πορειας εξω απο κει που τελειωνουν ολες οι «σοβαρες»διαδηλωσεις στην Ελλαδα. Την Αμερικανικη πρεσβεια.

Ταυτοχρονα, πολιτικους, ηθοποιους, καλλιτεχνες, συνδικαλιστες, δημοσιογραφους να τιμουν την «εξεγερσι του Πολυτεχνειου» που χαρις αυτης επανηλθε η «Δημοκρατια» ( του Ιωαννιδη) στην Ελλαδα, ενω αρκετοι συμπολιτες μας θα σπευσουν συν γυναιξι και τεκνοις, γονυκλινεις στην ασωματη κεφαλα του Σβορωνου συγχεοντες τους αναφερομενους στην μαραμαρινη πλακα ( φοιτητες που επεσαν επι κατοχης) με τους ανυπαρκτους νεκρους σπουδαστες στο Πολυτεχνειο.

Δια πολλοστη φορα η αγνή, ειλικρινης, ανιδιοτελης και υπερμετρος αγαπη που εχουν οι νεοι προς την ελευθερια παραμενει ανεξαντλητο κεφαλαιο προς εκμεταλλευσι.

ΙΑΣΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 1967-73.

http://diasvsmetatron.blogspot.com/2008/10/1967-73.html

Ανώνυμος είπε...

Θέμα: Αποκατάσταση της αληθείας δια την Στρατιωτική Κυβέρνηση εξαετίας1967-1973!

http://diasvsmetatron.blogspot.com/2008/10/1967-1973.html