Με δυσκολία θα διεξάγονται οι μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, εξαιτίας της διεξαγωγής του 26ου Κλασικού Μαραθωνίου.

Αλλάζουν δρομολόγια αστικών λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ σταδιακά από τις 7 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ θα απαγορεύεται και η στάθμευση σε συγκεκριμένες οδούς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ξεκινήσουν από το Σάββατο και θα κορυφωθούν την Κυριακή είναι οι εξής:

Σάββατο 8/11
Στις 11:00 είναι η Τελετή έναρξης του 26ου Κλασικού Μαραθωνίου και στη συνέχεια το τελετουργικό μέσα στο χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα. Στη συνέχεια θα γίνει η λαμπαδηδρομία της φλόγας του μαραθωνίου δρόμου.

Από τις 11:30 ως τις 12:30 θα απαγορεύεται η στάθμευση, ενώ σταδιακά θα διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος του Τύμβου Μαραθώνος μέχρι τον Μαραθώνα (στο ρεύμα προς Μαραθώνα).

Κυριακή 9/11
Την Κυριακή διεξάγεται ο 26ος Κλασικός Μαραθώνιος με ώρα εκκίνησης 09:00.

Από τις 05:00 θα υπάρξει απαγόρευση στάθμευσης και κίνησης των οχημάτων τμηματικά στην Μαραθώνια διαδρομή.

Επίσης, δεν θα υπάρχει δυνατότητα διέλευσης αυτοκινήτων στις εξής κάθετες της Ηρώδου Αττικού οδούς: Mουρούζη, Λυκείου, Βασ. Γεωργίου και Αραβαντινού-Ησιόδου.

Από τις 07:00 και μετά σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος από το Μαραθώνα προς την Αθήνα λόγω της εκκίνησης του δυναμικού βαδίσματος.

08:00-11:30: Διακοπή της κίνησης του Τραμ στο κέντρο της Αθήνας.

08:00-15:00: Διακοπή της κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Όλγας, και Βασ. Κων/νου. Διακοπή κυκλοφορίας μπροστά και γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αλλαγές θα υπάρξουν ωστόσο και στα δρομολόγια αστικών λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ.

Πρόκειται για τις γραμμές που διέρχονται από περιοχές από τις οποίες περνάει ο Μαραθώνιος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής Χ95, που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", μεταφέρεται για αυτές τις ώρες από το Σύνταγμα στην Εθνική Αμυνα, μαζί με την αφετηρία της γραμμής Χ94.

Επιπλέον, οι λεωφορειακές γραμμές Α5, Γ5, 303, 314, 310, 315, 400, 403, 406, 407, 408 και 419 δε θα λειτουργήσουν.

Οι γραμμές του τραμ Τ1 και Τ2 θα έχουν, κατά την διάρκεια του Μαραθωνίου, αφετηρία στο σταθμό Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Οι υπόλοιπες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ, που επηρεάζονται από τον Μαραθώνιο, τροποποιούνται σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και υποδείξεις της Τροχαίας.