Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Όλμος από τα κατεχόμενα έπληξε σπίτι στην ελεύθερη Κύπρο

Σοβαρές ζημιές σε κατοικία στη συνοικία του Άγιου Δομέτιου, στην ελληνοκυπριακή πλευρά, προκάλεσε βλήμα όλμου που εκτοξεύθηκε από τα κατεχόμενα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες καθώς οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.

Το βλήμα τρύπησε τη στέγη και έπεσε στο εσωτερικό του σπιτιού και συγκεκριμένα στο υπνοδωμάτιο. Το γεγονός αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής. Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, της Ειρηνευτικής Δύναμης και της Αστυνομίας, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι πρόκειται για εκπαιδευτικό βλήμα 81 χιλιοστών.


Στο βλήμα όλμου υπάρχουν τα διακριτικά «ΜΚ» και σύμφωνα με τους ειδικούς περιείχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, γι΄ αυτό δεν προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι κατοχικές δυνάμεις διεξήγαν κοντά στη νεκρή ζώνη άσκηση. Από την πλευρά του ψευδοκράτους δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το θέμα απασχόλησε και την συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (17/11). Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο κ. Ταλάτ εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και είπε ότιεπρόκειτο περί λάθους. κ. Χριστόφιας ζήτησε από τον τουρκοκύπριο ηγέτη να καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: