Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Ο καθηγητής Π. Βαρώτσος και τα δημοσιεύματα


Προβληματισμός στο επιστημονικό επιτελείο του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου για τις φήμες περί αναμενόμενου γεγονότος, εξ αιτίας δημοσιευμάτων κυρίως σε ηλεκτρονικές σελίδες και «μπλογκς».

Τα δημοσιεύματα αυτά τροφοδότησε πρόσφατη ανακοίνωση της ερευνητικής ομάδας ΒΑΝ στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου Κορνέλ, με το οποίο όπως είναι γνωστό ο καθηγητής Π. Βαρώτσος συνεργάζεται.

Σε επικοινωνία που είχαμε με επιστήμονες κυρίως σεισμολόγους του περιβάλλοντος του καθηγητή, πήραμε τη διαβεβαίωση ότι τίποτα συγκεκριμένο προς το παρόν δεν είναι ανακοινώσιμο και ως εκ τούτου οποιαδήποτε αναφορά, μόνον σύγχυση και ανησυχία θα μπορούσε να δημιουργήσει.

Η δημοσίευση της επιστημονικής ομάδας ΒΑΝ στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου Κορνέλ αυτή τη στιγμή έχει μόνον επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον.

Μετά την πάροδο δεκαπέντε τουλάχιστον ημερών και εφόσον προκύψουν συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία θα αξιολογηθούν εκ νέου, μπορεί να αποκτήσει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον η δημοσιευθείσα εργασία της ελληνικής επιστημονικής ομάδας. Το παρήγορο στην παρούσα φάση είναι ότι τα επίσημα κρατικά όργανα φαίνονται διατεθειμένα να συνεργαστούν με τον καθηγητή Βαρώτσο.

Έχει ήδη γίνει η πρώτη επικοινωνία και από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε θα υπάρξει συνέχεια.

Η δημοσιογραφική μας ομάδα, η οποία όπως είναι γνωστό παρακολουθεί την πορεία της έρευνας ΒΑΝ αρκετά χρόνια, θα ενημερώνει τους αναγνώστες της λεπτομερώς εφόσον προκύψουν στοιχεία που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: