Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Πολιτική κόντρα για τις συνεντεύξεις


Με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε ιταλικό περιοδικό, ο Ε. Αντώναρος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση μιλώντας για «βουλιμία για εξουσία». Η κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου αφορούσε γενικά όσα έχει αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου σε συνεντεύξεις του το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Αντώναρος επιτέθηκε στον κ. Παπανδρέου λέγοντας πως «νομίζει ότι βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να συκοφαντήσει την ίδια του τη χώρα για μικροκομματικούς λόγους, καταφεύγοντας σε απίθανες ανακρίβειες, είτε παραποιώντας την κατάσταση, εμφανίζοντάς τη με τα μελανότερα χρώματα». Και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση αύξησε τη φορολογία, όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες ήταν κορυφαίο στέλεχος, επέβαλαν 80 καινούργιους φόρους, ενώ η σημερινή κυβέρνηση μείωσε τον κεντρικό φόρο εισοδήματος, που αφορά στα μεσαία στρώματα.

Κατηγόρησε δε τον κ. Παπανδρέου ότι είτε αποσιωπώντας τις δικές του ευθύνες, είτε ξεχνώντας ότι υπήρξε ο ίδιος δύο φορές υπουργός Παιδείας, αποφεύγει να καταδικάσει άμεσα, ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα τους εκφραστές της βίας. Ο κ. Αντώναρος επικαλέστηκε χθεσινή συνέντευξη του κ. Παπανδρέου, στην οποία μιλά για σεβασμό των περιθωριοποιημένων. «Γιατί δεν κάνει μια σαφή διάκριση μεταξύ των νέων, των μαθητών και των φοιτητών που έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν ειρηνικά -και αυτό κάνουν -από τα στοιχεία εκείνα που είχαν το απύθμενο θράσος να κάψουν το εθνικό σύμβολο, την ελληνική σημαία;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι δεν ήταν μόνο αυτά, αλλά κι άλλα στοιχεία σε συνεντεύξεις του κ. Παπανδρέου, στις οποίες τα πρωτότυπα κείμενα στα ξένα έντυπα και τα απομαγνητοφωνημένα έχουν σαφείς αποκλίσεις και διαφορές από εκείνα που αναρτώνται στον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ.

Ως παράδειγμα ανέφερε συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 15 Δεκεμβρίου, στη «Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε», στην οποία, όπως είπε, έξι ερωτοαπαντήσεις δεν περιλαμβάνονται στο δημοσιευμένο κείμενο στο site του ΠΑΣΟΚ.

Στο κείμενο του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Αντώναρος, αυτά που αναφέρονται, προφανώς χρησιμεύουν στον κ. Παπανδρέου για το ελληνικό κοινό.

Φέρεται, όπως είπε, στην ίδια συνέντευξη να λέει ο κ. Παπανδρέου ότι δυστυχώς χάθηκε ο έλεγχος, ενώ στη δημοσιευμένη συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα κάτι τέτοιο δεν καταγράφεται.

«Έτσι πιάστηκε στα πράσα» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί, όπως είπε ο εκπρόσωπος, προφανώς του διαφεύγει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι υπάρχουν Έλληνες που μιλάνε επίσης καλά ξένες γλώσσες για να διαβάζουν τις τερατώδεις ανακρίβειες και την κατασυκοφάντηση της ίδιας του της χώρας.

«Τον κ. Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η χώρα. Δεν τους ενδιαφέρει η σταθερότητα. Δεν τους ενδιαφέρει η εσωτερική ηρεμία. Τυφλωμένοι από την βουλιμία για την εξουσία, νοιάζονται μόνο για το πως θα την επανακτήσουν με κάθε θυσία, ακόμη και σε βάρος της χώρας. Μια εξουσία που κακοδιαχειρίστηκαν για 20 ολόκληρα χρόνια», πρόσθεσε.

Ο κ. Αντώναρος ρωτήθηκε εάν καταλογίζει ευθέως υπόθαλψη των κουκουλοφόρων στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και απάντησε λέγοντας: «περιμένω απ' όλους ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές, όπως είπε ο πρωθυπουργός και χωρίς ναι μεν αλλά, να καταδικάσουν τη δράση όλων όσοι καταφεύγουν σε βανδαλισμούς, βία και καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών». «Περιμένω από το κόμμα του κ. Παπανδρέου και τον ίδιο να καταδικάσει, να αποκηρύξει κάθετα, τη χθεσινή δήλωση της οργάνωσης νεολαίας του που ο ίδιος είχε διαλύσει και επανίδρυσε. Όχι διγλωσσία. Ξεκάθαρα πράγματα».

Όταν επανήλθε το ερώτημα, ο κ. Αντώναρος ζήτησε εκ νέου από «το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ να πάρει αποστάσεις από τη χθεσινή κατάπτυστη δήλωση της νεολαίας του, την οποία διέλυσε ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα και την ξαναοργάνωσε. Διαβάστε τι λέει η δήλωση αυτή»,πρόσθεσε.

Καταληκτικά ο κ. Αντώναρος και προκειμένου, όπως είπε, να καταδείξει τις ανακρίβειες του κ. Γ. Παπανδρέου, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του, όταν αναφέρεται στα θέματα Παιδείας. Τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου δύο φορές ως υπουργός Παιδείας, δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση, ενώ το καθεστώς της Παιδείας βελτιώθηκε από αυτή την κυβέρνηση. Ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πέρυσι τέτοια εποχή ζήτησε, κατά την συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, δύο φορές αναβολή, προκειμένου να οργανώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, για να πάρει θέση υπέρ των μη δημόσιων πανεπιστημίων. Και έκανε δύο τρεις φορές πίσω, συμπλήρωσε.

Για «νέα γραμμή της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου που συνοψίζεται στο ότι το ΠΑΣΟΚ «υπονομεύει την οικονομία και βεβαίως, για την εικόνα της χώρας φταίει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι συνεντεύξεις του στα ξένα ΜΜΕ».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χρησιμοποιώντας τη φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung «οι εικόνες από την Ελλάδα που έκαναν τις τελευταίες ημέρες το γύρο του κόσμου, δεν απεικονίζουν την πραγματική Ελλάδα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις πράξεις και τις παραλείψεις της ευτελίζει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό την ώρα που ένας πολιτικός αρχηγός επιχειρεί να αναστυλώσει αυτό το κύρος και να το υπερασπιστεί.

«Αντί η κυβέρνηση να ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γι' αυτά που κάνει, έρχεται σήμερα και τον εγκαλεί» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ που μίλησε για «μεγάλα αδιέξοδα της κυβέρνησης που μας εγκαλεί γιατί δεν καταδικάζουμε αρκετά τα επεισόδια ενώ σε λίγο, θα μας ζητήσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων!»

Κάλεσε τέλος τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανατρέψει σε παλιές ανταποκρίσεις του και άρθρα, για το ποια ήταν η πραγματική εικόνα της χώρας στο παρελθόν.


ΑΠΕ - ΜΠΕ