Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ


ΑΠΟ olympiada

Έβγαλε στο δελτίο τον εκπρόσωπο του επιτρόπου για την Γεωργία της Ε.Ε. κύριο Μαν και τον ρωτά εάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα προτίθεται να δώσει επιχορήγηση στους αγρότες. Εάν είναι παράνομη η ενίσχυση, ενώ συζητά μαζί του και για ενδεχόμενο πρόστιμο από την ΕΕ και μάλιστα ΕΝΤΟΚΟ!! Αφού βεβαίως έδωσε τις απαραίτητες "πληροφορίες" στον εκπρόσωπο για το ποιόν της ενίσχυσης, ότι δηλαδή πρόκειται όχι για αποζημίωση λόγω φυσικών καταστροφών αλλά ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ!!

Ντροπή κύριε Ευαγγελάτο, εάν νομίζετε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφυλάξετε τα συμφέροντα των αφεντικών σας. Ντροπή σας κύριοι που βάζετε το ίδιο συμφέρον σας πάνω από το συμφέρον των βαλλόμενων κοινωνικών ομάδων αλλά και της χώρας ολόκληρης.

Μήπως εάν δεν υπήρχε ο Κούβελος αυτή η συνέντευξη δεν θα γινόταν ποτέ; Μήπως είστε ιδιοτελείς νταβατζήδες μιας ολόκληρης κοινωνίας; Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε πλέον τη δύναμη να επηρεάσετε ούτε το λαό ούτε την πολιτεία;

Στον γυάλινο κόσμο σας μέχρι την πτώχευση…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι λάθος ν΄ακούγεται ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις θα σταματήσουν και μάλιστα από υπεύθυνα χείλη. Δεν μπορεί να ασκηθεί ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ χωρίς επιδοτήσεις! Σε καμία χώρα του κόσμου δεν ασκείται αγροτική πολιτική χωρίς κρατική παρέμβαση, ακόμη και στις ΗΠΑ ( στο πλέον φιλελεύθερο καθεστώς ) υπάρχουν και θα υπάρχουν επιδοτήσεις!
Αυτό που χρειάζεται όμως είναι να λειτουργήσει το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ το οποίο εφαρμόσθηκε στην πρώτη θητεία Χατζηγάκη (1990-1992 )και μετά κακώς σταμάτησε την λειτουργία του. Αποψη μου είναι ότι το όργανο αυτό πρέπει να θεσμοθετηθεί επίσημα!
Για να εφαρμοσθεί μία αγροτική πολιτική πρέπει να απαντάει σε τρία ερωτήματα:
1. Τί προϊόν θα παράγει ο Αγρότης;
2. Πού θα παράγεται το συγκεκριμμένο προϊόν(ζώνες καλλιέργειας);
3. Πόσο θα παράγεται;
Ίσως αυτά πριν μερικά χρόνια ν΄ακούγονταν ''παράξενα'', σήμερα όμως σε περίοδο οικονομικής κρίσης παγκόσμιας όλα μπορούν να γίνουν!

Π. Βουλευτής