Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Περίσσεψαν χρήματα και τα επιστρέφει πίσω η Βουλή!

O περιορισμός των λειτουργικών δαπανών της Βουλής θα είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή, ως αδιάθετο υπόλοιπο, ποσού της τάξης των

Άλλοι ζητάνε επιτακτικά χρήματα και άλλοι τα επιστρέφουν! Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας απέστειλε σήμερα επιστολή στον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου, με την οποία τον ενημερώνει ότι η Βουλή των Ελλήνων επιστρέφει στο υπουργείο ούτε λίγο, ούτε πολύ, το ποσό των 5.715.000 ευρώ (!), ως αδιάθετο υπόλοιπο από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008. Να που υπάρχει και μια υπηρεσία που συμβάλει έμπρακτα στην ορθολογική διαχείριση των δημοσίων δαπανών. Και ας λένε ότι θέλουν όλοι οι άλλοι περί σπαταλών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα στοιχεία άλλα δείχνουν! Το κείμενο της επιστολής προς τον Πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, σε όλη την τελευταία περίοδο καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια για την περιστολή των δαπανών της Βουλής των Ελλήνων. Η αναδιαπραγμάτευση μιας σειράς παγίων συμβάσεων (τηλεπικοινωνιακά τέλη, μισθώματα κ.λπ.) σε συνδυασμό και με παρεμβάσεις που αφορούν όλο το σύστημα προμηθειών διασφάλισε σημαντικούς οικονομικούς πόρους.
Η προσπάθεια αυτή, μας έδωσε τη δυνατότητα περιορισμού της αύξησης των πιστώσεων που διατίθενται στη Βουλή για το 2009, σε ποσοστό μόλις 4,9% σε σχέση με το 2008.

Παράλληλα, και όπως είχα επισημάνει κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής στις 12 Νοεμβρίου του 2008, ο περιορισμός των λειτουργικών δαπανών της Βουλής θα είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή, ως αδιάθετο υπόλοιπο, ποσού της τάξης των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών.
Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008, η Βουλή των Ελλήνων θα επιστρέψει τελικά στο Υπουργείο Οικονομικών το ποσό των πέντε εκατομμυρίων επτακοσίων δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (5.715.000), ως αδιάθετο υπόλοιπο, έναντι 2.136.700 ευρώ το έτος 2007, 2.022.400 ευρώ το 2006 και 1.491.000 ευρώ το 2005.
Με τον τρόπο αυτό, η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει έμπρακτα στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την ορθολογική διαχείριση των δημοσίων δαπανών σε όφελος των φορολογουμένων και των πολιτών».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

parapolitika.gr