Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού;


ΑΠΟ ΤΟ http://papaioannou.wordpress.com/

Σε πλήρη αποδοκιμασία των απόψεων του βουλευτή Θράκης του ΠΑΣΟΚ, Τσεντίν Μαντατζή, όπως εκφράζονται σε επιστολή του στην κηδεία του Τούρκου πρόξενου στη Θράκη, προχώρησε το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μαντατζή ανακίνησε ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη και, σύμφωνα με πληροφορίες του City 99,5, αν δεν υπάρξει διορθωτική του δήλωση, η Χαριλάου Τρικούπη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο διαγραφής του.

================================================

Επειδή διαφωνώ σε όλους του τόνους ότι η αναφορά του θέματος ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ το αναβαθμίζει και άρα για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνουμε την πάπια.

Αντίθετα πιστεύω ότι μάλλον ξεσκεπάζει ένα θέμα που κάνει “τζιζ “και έχει να κάνει με τα ψηφοθηρικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων βουλευτών στις περιοχές της μειονότητας.

Θέλω λοιπόν να δώσετε προσοχή εδώ: Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (B.T.T.A.D.K)

Όπου πρόεδρος είναι ο ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Μεταξύ των οποίων πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό εάν κάνεται κλικ στην ενότητα Μέλλη.

Πρόσφατα μάλιστα από αυτήν την Επιτροπή έγινε μια εξωφρενική καταγγελία σε βάρος 33 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η οποία μαλιστα φιγουράρει και στο διαδίκτυο εδώ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ερωτώ λοιπόν:

1. Πρώτα γίνεται κάποιος βουλευτής και μετά μπαίνει στην Επιτροπή ή τα κόμματα αντλούν υποψηφίους απο την Επιτροπή εις γνώση τους ότι αυτοαποκαλούνται τούρκοι;

2. Γίνεται αντιληπτό από την Αθήνα και τα κεντρικά των κομμάτων ότι τα καλόπαιδα αυτά απεργάζονται τον διαμελισμό της Ελλάδας και την αναθεώρηση της συνθήκης της Λοζάνης, ή το ξέρουν και για τις μερικές χιλιάδες ψήφους που φέρνουν στα τσουβάλια των κομμάτων κάννουν πα..πα…πα…;

3. Έγινε ή όχι μια έκθεση πεπραγμένων και αποτελεσμάτων -μια αξιολόγηση βρε αδελφέ- της εκεί κατάστασης σε σχέση με την εφαρμοζόμενη από τα κεντρικά πολιτική εδώ και δεκαετίες;

Θυμίζω ακόμη ότι διώχτηκε ο Γρ. Βαλιανάτος γιατί είπε ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία και ότι υπάρχει μακεδονική μειονότητα.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ τότε αναφέρονταν:

“Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλιανάτου, με τις οποίες εξέφρασε προσωπικές πολιτικές του θέσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν τη διακοπή της επαγγελματικής σχέσης του με το ΠΑΣΟΚ”.

Ως κίνημα λοιπόν μοιάζει να τοποθετούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού πάνω από την ελευθερία γνώμης. Ως πρόσθετη απόδειξη φέρνω και το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες εκδιώξαμε τον πρώην πρωθυπουργό από την ΚΟ για την γνώμη του.

Ως συμπέρασμα προκύπτει ότι εάν λέγονταν Γκρεκορι Βαλιανάτοβιτς θα είχε ελαφρυντικά βάση του δικαιώματος του αυτοπροσδιρισμού…

Επειδή θεώρησα σωστή την αποπομπή του Βαλιανάτου -με συνεπεία προς τις ιδέες μου- προτείνω την άμεση διαγραφή του ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ απο την ΚΟ για την πρόσφατη επιστολή του, και την διαγραφή του από το Κίνημα για την αντισυντροφική και υπονομευτική του δράση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: