Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ορατό για τον Γ.Παπανδρέου το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών μέχρι τον Ιούνιο

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Βερολίνο

Δημοψήφισμα χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές του Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών στη Γερμανία. Ο κ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών ακόμα και πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Αναφορικά με το θέμα της ψήφου των αποδήμων ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξουν ξεχωριστές περιφέρειες του Ελληνισμού της διασποράς, ώστε να εκπροσωπηθεί γνήσια στην ελληνική Βουλή.

Ζήτησε, πάντως, από τους απόδημους να πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές, ώστε να υπάρξει ισχυρή παρουσία της Ελλάδας και του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τις εκλογές δεν τις ζητάει το ΠΑΣΟΚ, αλλά η Ελλάδα για να σταματήσει η κρίση που ζούμε σήμερα στην οικονομία, στην κοινωνία και η κρίση αξιών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι εξαιτίας της μπαίνουμε ως Ελλάδα ανοχύρωτοι στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Καταλόγισε στη ΝΔ ότι στελέχη της μεταχειρίζονται την περιουσία του ελληνικού λαού «σαν να ήταν οικόπεδό τους», ενώ χρησιμοποίησε τη λέξη «αίσχος» για να χαρακτηρίσει το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, μέσω του οποίου, όπως είπε, παρήχθη μαύρο πολιτικό χρήμα, όπως μαύρο πολιτικό χρήμα παρήχθη και με τα λεφτά των συνταξιούχων μέσω του σκανδάλου των ομολόγων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στο πρόγραμμα του Κινήματος υπάρχουν τέσσερα βασικά σημεία.

* Πρώτο, άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, με ενίσχυσή τους μέσω μιας δίκαιης αναδιανομής.

* Οργάνωση του κοινωνικού συστήματος.

* Διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης με βάση την πράσινη ανάπτυξη.

* Πάταξη της γραφειοκρατίας με εμπέδωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ξανασυνδέσει την Ελλάδα με τον Ελληνισμό της διασποράς, ο οποίος προσέφερε πάντα στην πατρίδα.

Σήμερα, πρόσθεσε, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε χρειαζόμαστε περισσότερο την βοήθεια των απόδημων Ελλήνων. Και υποσχέθηκε πως ως πρωθυπουργός θα δώσει πολύ μεγάλο βάρος στις σχέσεις της πατρίδας με τους απόδημους Έλληνες.

Αναφορικά με το θέμα της ψήφου των αποδήμων ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξουν ξεχωριστές περιφέρειες του Ελληνισμού της διασποράς, ώστε να εκπροσωπηθεί γνήσια στην ελληνική Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα εθνικά μας θέματα, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο η Τουρκία, η οποία θέλει να ακολουθήσει ευρωπαϊκή πορεία, να μη συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού και να απειλεί στο Αιγαίο.

Αναφερόμενος στα Σκόπια τόνισε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην αδιαλλαξία τους και να βοηθήσουν να βρεθεί λύση, η οποία θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: