Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Γκ. Μπράουν: Κίνδυνος αποπαγκοσμιοποίησης!

ΑΠΟ ΤΟ http://papaioannou.wordpress.com

«Αν δεν ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με συντονισμένο τρόπο, τότε ο κόσμος θα απειληθεί από μια αυτοτροφοδοτούμενη διαδικασία αποπαγκοσμιοποίησης» δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν παρουσιάζοντας το νέο πακέτο στήριξης του βρετανικού τραπεζικού συστήματος την περασμένη Δευτέρα.

Ο Μπράουν διαπίστωσε ότι η παγκοσμιοποίηση έχει ήδη λειτουργήσει σε βάρος του τραπεζικού συστήματος της χώρας του, καθώς το 80% των πιστώσεων που έχουν χορηγήσει οι μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες είναι δάνεια σε ξένες εταιρείες και ιδιώτες ή και ομόλογά τους. «Δεν θα κάθομαι άπρακτος να κοιτάζω τον κόσμο και τις επιχειρήσεις να χτυπάνε πάνω σε έναν τοίχο» είπε γλαφυρά.

πηγή :Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

=================================================

Λοιπόν ο Γκούρου του καπιταλισμού μίλησε ξανά και μας είπε αυτό που οι τυχεροί αναγνώστε του blog έχουν διαβάσει εδώ κάποιες εβδομάδες πριν, σε αυτό το άρθρο ως πρόταση: Οικονομικός Πατριωτισμός!

Όχι ότι θέλω να περιαυτολογώ δηλαδή αλλά το σωστό να λέγεται. Ακόμη επειδη οι οικονομικοί αναλυτές βρίσκονται αρκετες εβδομάδες πίσω σας προτείνω να διαβάσεται και αυτό: Οι κρατικές τράπεζες να γίνουν η ατμομηχανή της οικονομίας!

Να σας πω και ένα μυστικούλι: Έρχονται πληθωριστικά φρεσκοτυπωμένα κολαριστά ευρώπουλα και δολάρια ως μόνη λύση.

Είδατε τι μου κάνεται τώρα; Με βαλατε να μιλώ για έμενα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: