Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

«Αντρεα ζης, εσυ μας οδηγεις…»


Στη γνωστη επιθεωρηση Nouvel Observateur της 1/4/1974 σε συνεντευξί του απο τον Καναδά , προς τον δημοσιογραφο Γκι Σμπόν, ο Ανδρεας Παπανδρεου δηλωνε:

«Η Κυβερνηση πρεπει να κατακτηθεί απο ανθρώπους που αμυνονται και διαθετουν μεσα βιας.. Πρεπει λοιπον μα γνωρίζουμε οτι αυτη η αναμέτρηση ειναι αναπόφευκτη και ως εκ τούτου πρεπει να είμεθα προετοιμασμενοι γι' αυτή . Πρεπει να συγκροτήσουμε αμεσως μυστικες ομαδες δρασης ικανες να αντιταχθούν στη βια του αστικου κτρατους και ναεπιβαλλουν τη νομιμη εξουσία της αριστεράς.Αυτο δεν είναι εγχείρημα που πραγματοποιείται σε μερικες ημερες.Χρειάζονται χρονια για να δημιουργηθούν μυστικά δικτυα αντιστάσεως.Πρεπει να εχουμε ανεξαρτητες επιοινωνίες διοίκησση σε διαφορα επίπεδα, ανθρώπους εκπαιδευμενους και αποφασισμενους...»

Μετα από 28 περιπου χρονια η ψηφισι του αντιτρομοκρατικου νομου,εγινε επι κυβερνησεως του «σοβαρου» και «εκσυχρονιστου»Σημιτη , αλλα θα πρεπει να θυμισουμε στους επιλησμονες το πώς…

«... Ενα μήνα μετά την δολοφονία του Σόντερς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα έκανε ''καμπάνια εναντίον της τρομοκρατίας'' η οποία θα περιελάμβανε και ''σπότ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο με στόχο οι πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα γαι την εξάρθρωση της τρομοκρατίας'' και οτι θα πραγματοποιούσε νομοθετικές αλλαγές. Εψεύδοντο ασυστόλως.Ουδέποτε έκαναν καμπάνια εναντίον της τρομοκρατίας.Ο δημοκρατικός νόμος για την δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας , που η απροσχημάτιστη φιλοτρομοκρατική προπαγάνδα χαρακτήρισε σαν ''τρομονόμο''ψηφίστηκε τελικά ακριβώς ένα έτος μετά , την προπαραμονή της επετείου της δολοφονίας του Σόντερς, γιατί δεν είχαν άλλα περιθώρια αναβολών και τρόπο να το αποφύγουν. Αλλα πως ψηφίστηκε: Με την σκανδαλώδη αποχή 144 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος !Απουσίαζαν επίσης σκανδαλωδώς όλοι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί αφήνοντας κυριολεκτικώς μόνο τον ΄΄αναλώσιμο'' εξωκοινοβουλευτικό τότε υπουργό δικαιοσύνης Μ.Σταθόπουλο. Την ώρα της ψηφοφορίας είχαν μείνει μονάχα τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής που ήταν υποχρεωμένος και οι Π.Κρητικός και Σ. Βαλυράκης για να βροντοφωνάξουν επιδεικτικά ''όχι''!Εγινε νόμος με τις ψήφους της Ν.Δ και των Φιλελευθέρων...» ( από το βιβλιο του Μανωλη Βασιλακακη «Καλά να πάθουν», Εκδόσεις Γνώσεις, σελίς 449-450.)

Και βεβαιως τουτο δεν ητο εκπληξις. Διοτι οι «συντροφοι» του «σοσιαλιστικου»ΠΑΣΟΚ ειχαν δωσει δειγματα της καλης τους συμπεριφορας και νωριτερα. Όταν το 1983 κατηργησαν, ως αντισυνταγματικο, τον νομο « περι καταστολης της τρομοκρατίας και προστασίας του δημοκρατικου πολιτευματος» 774/78 που ειχε ψηφισθεί επι ΝΔ, με το τον Ν 1366/83.

Ο νομος επανεφερθη εκ νεου παλι μετα την δολοφονια του Π.Μπακογιάννη με τον νομο Ν1990/90 επι κυβερνησεως ΝΔ-Μητσοτάκη- και τροποποιήθηκε επι τα βελτιω με τον νομο Ν 2145/93, για να καταργηθη όμως παλι από το φιλοτρομοκρατικο ΠΑΣΟΚ, με τον νομο Ν2172/93 μολις επανηλθε στην εξουσία κοποτόμενο υπερ της προστασίας των ατομικών διαιωματων και ελευθεριών, ενω οι δολοφονιες της 17Ν συνεχίζοντο.

Μονο μετα την δολοφονια Σόντερς, την εμπλοκη των Αγγλικών υπηρεσιών και την διεθνη πιεσιν για τη ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακων Αγώνων του 2004, που προαπαιτουσε την εξαρθρωσι της τρομοκρατίας , μονο τοτε εδέησεν το ΠΑΣΟΚ να φερη τον νομο Ν2928/2001, τον επικληθεντα και τρομονομο, για να ψηφισθή με τον ανωτερω τρόπο ουσιαστικως απο την ΝΔ επι κυβερνησεως Σημιτη.

Κι' εμεις ψαχνουμε να βρουμε τι κανει νιαου νιάου στα κεραμμυδια.

Το κωμικοτραγικο σημερα είναι ότι τα μεσα μαζικης εξαχρειωσεως αλλα και οι πολιτικοι μας, εξακολουθουν να παρουσιαζουν με ντροπαλη συμπαθεια και επιλεκτικη χριστιανικη ανοχη κάθε διεστραμμενο ψυχοπαθη που δολοφονει εν ονοματι μιας δηθεν ιδεας,ιδιατερα όταν το θυμα ειναι αστυνομικος.

Βεβαιως , είναι γνωστο ιστορικο γεγονος και πρεπει να διευκρινισουμε την διαφορα.

Οι ιδεολογοι θυσιαζονται για τις ιδεες τους. Οι τρομοκρατες θυσιαζουν τις ζωες αθωων ανθρωπων.
Οι ιδεολογοι πιστευουν και υπερασπιζονται την ιδεολογια τους εναντι κάθε τιμηματος.Ανικητα οπλα τους ο λογος και η πεννα...
Οι τρομοκρατες υπηρετουν το μισος, την κακία, την διαστροφη, το εγκλημα..Δολοφονικα υπουλα ανανδρα δειλα πυροβολουν εκ του ασφαλους..Αυτη την ατρανταχτη δυσκολοθεραπευτη ψυχωτικη αντικοινωνικη εμμονη τους να δολοφονουν, την δολοφονια την ιδια , αποκαλουν «ιδεα»

ΙΑΣΩΝ