Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Μάθημα γεωγραφίας

ΑΠΟ ΤΟ http://rednights.blogspot.com

Συχνά κοροϊδεύουμε τους Αμερικανούς για έλλειψη γεωγραφικών γνώσεων. Θα έχετε σίγουρα δει τα κάθε λογής βιντεάκια με δημοσιογράφους που σταματάνε ανθρώπους στο δρόμο, τους δείχνουν ένα χάρτη με τα ονόματα των χωρών ανακατεμένα και τους λένε να βρουν τυχαίες χώρες. Όλο και κάποιος κακομοίρης θα νομίσει ότι η Γαλλία είναι η Αυστραλία, κι εμείς θα χαζογελάσουμε με τους βλάκες τους Αμερικανούς, λες και αν μας έδειχναν ένα χάρτη της Αμερικής που είχε τη Λουιζιάνα στη θέση του Τενεσί, θα το καταλαβαίναμε στα σίγουρα...

Μια φίλη μου που είναι δασκάλα στην Αμερική μου έστειλε ένα διαδικτυακό χάρτη που χρησιμοποιούν στο σχολείο της για να διδάξουν στα παιδιά τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Ο χάρτης έχει 35 "λευκές" χώρες και μια λίστα με 35 ονόματα. Αυτό που πρέπει να κάνει ο μαθητής είναι να μεταφέρει το όνομα της κάθε χώρας στο σημείο που βρίσκεται η χώρα αυτή πάνω στο χάρτη. Αν το κάνει σωστά, το όνομα της χώρας θα εμφανιστεί στο χάρτη. Αν το κάνει λάθος, θα δει ένα κόκκινο Χ.

Αφιερώστε 5 λεπτά να κάνετε το κουίζ. Πόσες χώρες βρήκατε με την πρώτη και χωρίς τη βοήθεια της Wikipedia; Εγώ βρήκα 26.


Δεν υπάρχουν σχόλια: