Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Σκοτωνει η αμελεια.Η απρονοησια


Στις 24/7/2008, εγινε ενα πολυνεκρο εργατικο ατυχημα, που ως συνηθως όλοι εσπευσαν να εκμεταλλευθουν, οπως γινεται παντα..Περισσοτερο απ ολους το γνωστο συγκροτημα του Περισσου που εργολαβικως εχει αναλαβει την εκπροσωπησι της ''εργατικης'' ταξεως και τα «αυθορμητα «συλλαλητηρια» πριν ακομη οι συγγενεις παραλαβουν τα θυματα τους. Οι εφημεριδες και τα Μεσα Αποβλακωσεως για να αποπληροφορησουν και να παραμορφωσουν την Αληθεια, προσφορα στον λαικισμο.

Eιχαμε γραψει τοτε στην φιλοξενη ιστοσελιδα του ημερολογιου http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2008/07/blog-post_7412.htm

Ότι δολοφονος είναι , η απροσεξια.Η αδιαφορια.Η βιασυνη μας. Η αμελεια.Η απρονοησια.

Και καταληγαμε ότι:

Περισσοτερο απ ολα ΣΚΟΤΩΝΕΙ η κατ' εξακολουθησιν μη δημοσιοποιησις επακριβως των λεπτομερων συνθηκων,αιτιων και ουσιαστικα υπευθυνων για τα εργατικα ατυχηματα.Ωστε να γνωριζουμε τι δεν πρεπει να επαναλαβουμε στο μελλον!!!!

Το πόρισμα λοιπον της πραγματογνωμοσύνης αποδεικνυει ότι, δεν ηταν η ελλειψις συγκεκριμενων μετρων ασφαλειας η αιτία, της πυρκαιας που προκαλλεσε τον θανατο των 7 τεχνιτων στο πλοίο FRIENDSHIPGAZ. Αλλα , όπως διατυπωνεται στο πορισμα από τους πραγματογνωμονες Ναυπηγους Μηχανολογους Μιχάλης Θεοδωρίδης και Αχιλλέας Κακαράντζας και τον χημικο Μηχανικο κο Παναγιώτη Χατζηγιάννη, που διεξηγαγον την πραγματωσυνη:

«Η πλέον πιθανή και εύλογη αιτία της εκδήλωσης της πυρκαγιάς οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε αμέλεια του Β. Καββαδία, τεχνίτη ελασματουργού και του άτυχου βοηθού του Κωνσταντίνου Οικονομάκη.. οι οποιοι δεν αντιλήφθηκαν ότι τηκόμενο μέταλλο της οξυγονοκοπής (καύτρες) έπεφτε, είτε απευθείας πάνω στα λάστιχα παροχής αερίων στο εργαλείο της οξυγονοκοπής (σαλμός), είτε πάνω σε απορρίμματα και, κυρίως, σε χαρτιά, που ενδεχομένως να υπήρχαν στον εγγύτερο χώρο και σε άμεση επαφή με τους λαστιχένιους σωλήνες παροχής αερίων στο εργαλείο οξυγονοκοπής που οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν, με αποτέλεσμα την ανάφλεξη των ίδιων των ελαστικών σωλήνων παροχής αερίου προπανίου - οξυγόνου και περαιτέρω την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά».

Και είναι προφανες, ότι για το αποτελεσμα αυτό, την μεγαλυτερη, αν οχι ολη την ευθυνη ειχαν, δυστυχως σε κάθε περιπτωσι, οι ιδιοι οι εργαζομενοι.

Αξιζει ομως, να επαινεσουμε και τους Μηχανικους που διεξηγαγαν την ερευνα , οι οποιοι μη λαικιζοντες και μη φοβουμενοι την κατακραυγη των «συμπονετικων» θεατρινων του ΚΚΕ-ΕΣ-ΕΣ και του γνωστου για την «αντικειμενικη» ενημερωσι και «διψα για την αληθεια» Ριζοσπαααααααααααααστη, τολμησαν να λειτουργησουν, με ευθυνη και συνεπεια. Επαγγελματικη συνειδησι και σεβασμο στην αληθεια.
Εμεις ολοι, ας αναλογισθουμε, οτι δολοφονος μας μπορει ευκολα να γινη η δικια μας βιασυνη και η αμελεια.

Ιασων

Δεν υπάρχουν σχόλια: