Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.


Για ανακριβείς και αστήρικτους ισχυρισμούς μιλά το ελληνικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την τουρκική ανακοίνωση για το περιστατικό που κόστισε τη ζωή του σμηναγού Ηλιάκη

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία κάνει «απαράδεκτη αναφορά» στην ελληνική δικαιοσύνη και επαναφέρει τα περί δήθεν ευθύνης της Ελλάδας στο επεισόδιο που σκοτώθηκε ο πιλότος Ηλιάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «η γνωστή αυθαίρετη τουρκική πολιτική, όσον αφορά στα της περιοχής πληροφόρησης πτήσεων Αθηνών (FIR) είναι εκείνη που με τις σχεδόν καθημερινές πράξεις αμφισβήτησης των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, ευθύνεται για συμβάντα όπως εκείνα, που τον Μάιο του 2006 κατέληξαν στον τραγικό θάνατο του Έλληνα πιλότου Ηλιάκη.

Η επανάληψη ανακριβών και αστήρικτων ισχυρισμών από τον εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το τραγικό συμβάν δεν αλλάζει τα πραγματικά περιστατικά ούτε αναιρεί τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς.

Οι εμπεριστατωμένες θέσεις της χώρας μας για τις ευθύνες για τη σύγκρουση των δυο στρατιωτικών αεροσκαφών είναι γνωστές στις τουρκικές αρχές, στους Συμμάχους και στους εταίρους μας.

Κατά τα λοιπά, οι αναφορές στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι απαράδεκτες.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικό, όταν καθ' οιονδήποτε τρόπο αναφέρεται στη λειτουργία της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας, σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα».
Ο κ. Κουμουτσάκος βρίσκεται στο Βελιγράδι, συνοδεύοντας την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη που επισκέπτεται τη Σερβία ως προεδρεύουσα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η κ. Μπακογιάννη συναντάται σήμερα με το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Σερβίας, καθώς και με τον επικεφαλής του γραφείου της Αποστολής ΟΑΣΕ στη χώρα και αύριο, η υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στο Κόσοβο.

Το έργο του ΟΑΣΕ στη Σερβία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και επικεντρώνεται στους τομείς του νομοθετικού εκσυγχρονισμού και της διοικητικής μεταρρύθμισης η οποία αφορά κυρίως την εκπαίδευση των Σωμάτων Ασφαλείας και των δικαστικών λειτουργών.


ΠΗΓΕΣ ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ε.ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: