Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Θα πετάμε με... MIG;


Νέο χτύπημα Βγενόπουλου με ανακοίνωση αποδοχής της πρόσκλησης της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων σε απ' ευθείας διάλογο. «Κλείνει το μάτι» και στην επόμενη κυβέρνηση αφού δίνει και οψιόν... επαναγοράς από το Δημόσιο!

Οι σχετικές πληροφορίες θέλουν τον όμιλο της MIG, στην ηγεσία του οποίου βρίσκεται ουσιαστικά ο Ανδρ.Βγενόπουλος, να αποδέχεται την πρόσκληση της κυβέρνησης μετά το νέο φιάσκο στον σχετικό διαγωνισμό, για το πτητικό έργο, την επίγεια εξυπηρέτηση και την τεχνική βάση.

Όπως αναφέρεται είναι ήδη έτοιμη να κάτσει στο τραπέζι, με στόχο να συνεχίσει τη λειτουργία του ο Εθνικός Αερομεταφορέας που χαρακτηρίζεται καίρια για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία γενικότερα, αλλά και την εικόνα της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό.

Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με την παρούσα κυβέρνηση Καραμανλή για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής με εξαγορά από την MIG, ο όμιλος προτίθεται να προσφέρει στην... επόμενη κυβέρνηση τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να εκληφθεί η διαδικασία ως εκβιαστική πώληση λόγω τετελεσμένων και της διεθνούς κρίσης.

Θέτει όρους... πολιτικούς!

Πρέπει να σημειωθεί ότι το δ.σ. της MIG θα εγκρίνει τελευταίο την πιθανή απόκτηση της Ολυμπιακής όχι μόνο με όρους επιχειρηματικούς, αλλά και με κριτήριο την ύπαρξη διακομματικής συναίνεσης και κοινωνικής αποδοχής της συμφωνίας, όπως διευκρινίζεται.

Ο όμιλος απορρίπτει κάθε πολιτική σκοπιμότητα πέρα από την πρότασή του αυτή και δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει μόνος ή κοινοπρακτικά με οποιονδήποτε άλλο υγιή επιχειρηματικό ή επενδυτικό όμιλο, καθώς και να αποχωρήσει από τη διαδικασία εάν άλλος Έλληνας σοβαρός ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος και δεν επιθυμεί τη συμμετοχή της MIG.

Η πρόταση της MIG θα εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

«Ελληνικός και κορυφαίος»

Η σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος περιλαμβάνει και την αναφορά στο κυρίαρχο ελληνικό στοιχείο των κεφαλαίων του ομίλου.

Όπως αναφέρεται η MIG είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος στην ΝΑ Ευρώπη με 50.000 και πλέον εργαζόμενους και μόνιμους συνεργάτες και παρουσία σε 40 χώρες, ενώ είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το 58% της εταιρείας ανήκει σε Έλληνες στρατηγικούς, θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, ενώ 24% σε ξένους θεσμικούς. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για το 18% που ελέγχει το Dubai Group καθώς «εκπροσωπείται στο Δ.Σ. με 3 μη εκτελεστικά μέλη και δεν έχει ανάμειξη στη διοίκηση».


ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: