Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Μόνη λύση: Νέα παροχή χρηματοδότησης του καπιταλισμού!


ΑΠΟ ΤΟΝ Γιάννη Παπαϊωάννου



Χρειάζομαι μια παρομοίωση για να γίνω κατανοητός…

Το σκηνικό της κρίσης -σχηματικά- έχει ως έξεις. Φτιάχτηκε ένα οικοδόμημα για την ακρίβεια ένας ουρανοξύστης στον οποίο όμως βάλαμε μονό μια παροχή νερού.

Στο όποιο βάλαμε μονό μια παροχή νερού και πολλές μικρές βρυσούλες.

Σήμερα αυτή η μοναδική παροχή έχει υποστεί βλάβη και εμείς αναζητούμε τρόπους να τρέξουν οι μεμονωμένες βρύσες στους διαφόρους ορόφους!

Παρατηρούμε λοιπόν κάθε βρύση μονωμένα κα επεμβαίνουμε δημιουργώντας συνθήκες για να τρέξει και αυτή η μονή βρύση! Λύσεις απλοικές . Βάζουμε πίσω της ένα καζανάκι γεμάτο με νερό.

Αποτέλεσμα αυτού είναι μόλις τελειώσει η βοήθεια μας η βρύση ξανασταματά γιατί τελικά το πρόβλημα είναι δομικό και βρίσκεται στην κεντρική και μοναδική παροχή του ουρανοξύστη.

Κάθε μέρα δε, οι ένοικοι έντρομοι μας ενημερώνουν ότι η βρύση στο Β2 στο Γ11 ή στο 415του διαμέρισμα του 11ου ορόφου για παράδειγμα σταμάτησε να τρέχει. Τα golden boys φωνάζουν τον διαχειριστή.

Έτσι το κράτος λειτουργεί ως διαχειριστής που τρέχει (σαν το Βέγκο) με τον κάβουρα να φταίξει την ζημιά. προσπαθώντας να δείξει ψυχραιμία και να κρύψει το γεγονός ότι ακόμη δεν ξέρει που είναι το πρόβλημα.

Βάλτε τώρα τις υπόλοιπες εικόνες στην σειρά:

Ουρανοξύστης =καπιταλισμός

Κεντρική Παροχή =χρηματοδότηση

Βρύσες = τράπεζες.

Επιχειρήσεις = ένοικοι

Νερό= χρήμα

Και θα βρείτε (εύκολα πιστεύω) την λύση που είναι η δημιουργία απευθείας νέας πηγής χρηματοδότησης. Νέας παροχής νερού!

Οι διαχειριστές κάθε ορόφου αντί να σκορπάνε «το νερό τους» λοιπον ένα γύρω σε μονωμένες βρύσες να δώσουν τα χρήματα αυτά για να φτιάξουν μια νέα εναλλακτική παροχή.

Παλιές παροχές θα πρέπει να απαξιωθούν όπως και το δύκτιο και ο καπιταλισμός να περάσει σε μια νέα του φάση στην ανθρώπινη Ιστορία.

Νέα παροχή νερού που θα καλύψει σταδιακά την ανάγκη για νερό και θα οδηγήσει σε απαξίωση του πεπαλαιωμένου.

Τώρα όμως γιατί αλλιώς δεν σώνεται ο ουρανοξύστης! Θα ερημώσει για να φτάσει το λιγοστό νερο για όλους!

Αυτά!


@ Επισης

1.Περί συναίνεσης και πολιτικού ρεαλισμού!

2.Προς Δεξιούς και Golden boys!


Δεν υπάρχουν σχόλια: