της Παναγιώτας Καρλατήρα
Δυσλειτουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Αττικόν» και προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, που εγκυμονούν κινδύνους, ακόμη και για τη ζωή των ασθενών, διαπιστώνουν διοίκηση και επιστημονικό συμβούλιο και εισηγούνται το κλείσιμο κλινών.
Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, οι αρμόδιοι για τη διοίκηση του νοσοκομείου αναγνωρίζουν το μέγεθος των προβλημάτων και αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να βγουν από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο αποκαλούμενο και ως «ναυαρχίδα του ΕΣΥ» πανεπιστημιακό νοσοκομείο λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και της αθέτησης των υποσχέσεων από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για άμεσες προσλήψεις.
Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη του –όπως αναφέρει- τις συνθήκες καταπόνησης του προσωπικού ο καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου εισηγείται (η σχετική εισήγηση έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο) να κλείσουν 2 με 5 πτέρυγες σε κάθε κλινική. Η πρόταση αφορούσε τις κλινικές Παθολογική, Καρδιολογική, Ορθοπεδική και Οφθαλμολογική.
Η εισήγησή του έγινε ομόφωνα δεκτή από το συμβούλιο το οποίο αποφάσισε ότι «υπό το ισχύον σήμερα εργασιακό καθεστώς (πολύ περιορισμένος αριθμός νοσηλευτών) και μέχρι να προσληφθεί προσωπικό είναι αναγκαίο να κλείσουν πτέρυγες».
Διευκρινίζει ωστόσο ο κ. Κρεμαστινός ότι η σύμπτυξη των κλινικών είναι έργο της διοίκησης, στην οποία ουσιαστικά «πετά» το μπαλάκι της υλοποίησης του.
Ο διοικητής του «Αττικόν» κ. Χρήστος Ροϊλός έκανε δεκτή την γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου, πλην όμως αναζητεί κι εκείνος «συμμέτοχους» στο… έγκλημα, δηλαδή στην εφαρμογή της σύμπτυξης των κλινικών, και αναφέρει ότι πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους διευθυντές και τη νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου. Μέχρι σήμερα πάντως το θέμα των συμπτύξεων των κλινικών παραμένει «ανοιχτό».
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του «Αττικόν» αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις σχετικές προτάσεις καθώς θεωρούν ότι η πρόταση για σύμπτυξη κλινών δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για τη δημιουργία εντυπώσεων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για την λειτουργία του νοσοκομείου, στους οποίους και «χρεώνουν» απόλυτη αδιαφορία για την επίλυση των προβλημάτων.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου