Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Καραμανλής: «Είμαι παρών»

Μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματός του έστειλε από τη Ζάκυνθο ο πρωθυπουργός


Να βάλει τέλος στα σενάρια διαδοχής και τον θόρυβο περί «κόπωσής» του επιχείρησε σήμερα από τη Ζάκυνθο ο πρωθυπουργός, ενώ έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του, κάνοντας λόγο για «κάποιους που έχουν την εξουσία ως αποκλειστικό αυτοσκοπό».

Λίγες ημέρες μετά το γεύμα Γιώργου Σουφλία – Ντόρας Μπακογιάννη, που «φούντωσε» τα σενάρια για αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ΝΔ, ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι «δεν τον αφορά η παραπολιτική». «Οι καιροί επιβάλλουν προσήλωση στην πολιτική. Τα άλλα είναι ευσεβείς πόθοι όσων βλέπουν την εξουσία ως αποκλειστικό αυτοσκοπό. Τα άλλα δεν με αφορούν, δεν μας αφορούν», τόνισε.

Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, ο πρωθυπουργός απάντησε εμμέσως στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που τον φέρουν να δηλώνει «κουρασμένος». «Είμαι παρών στην πρώτη γραμμή της μάχης. Παλεύω και θα συνεχίσω να παλεύω για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση. Δεν έχω και δεν είχα ποτέ κανένα δίλημμα. Έκανα από την αρχή ξεκάθαρη επιλογή και από αυτή δεν πρόκειται να λοξοδρομήσω. Δεν θα καταφύγω σε λαϊκισμούς που μπορεί να αποδειχθούν επιζήμιοι για τον τόπο», είπε ο Κ. Καραμανλής.

Αντιδράσεις από τα κόμματα
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψη του στη Ζάκυνθο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματα του τόπου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται αλλαγή πορείας.
.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου:

«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια και οι πολίτες δεν έχουν την υπομονή να ασχολούνται με το αν ο πρωθυπουργός είναι ή δεν είναι κουρασμένος, αν είναι ή δεν είναι κολλημένος σε καρέκλες και αξιώματα. Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει μία κυβέρνηση που να λύνει προβλήματα. Δεν έχει μία κυβέρνηση, που να ενδιαφέρεται για τον απλό Έλληνα πολίτη. Δεν έχει μία κυβέρνηση, που να υπερασπίζεται την Ελλάδα στο εξωτερικό με αξιοπιστία. Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται σήμερα περισσότερο απο ποτέ αλλαγή πορείας».
.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει οτι «δεν πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης. Τα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα τα είχαν αποφασίσει πριν απο την κρίση μαζί με την ΕΕ και τώρα τα ξεφουρνίζουν με πρόσχημα την κρίση».

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει να συνεχίσει και να εντείνει την πολιτική της κρίσης και «να κρυφτεί πίσω από μια ανούσια, μικροπολιτική συζήτηση την οποία ο ίδιος καλλιεργεί. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει το αίσχος της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο, με πρόσχημα την ισότητα των δυο φίλων, το αίσχος της πώλησης της ΟΑ, το αίσχος της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της μείωσης των αποδοχών και των απολύσεων».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε: «Χρειάστηκαν επτά ολόκληρες ημέρες ώστε ο πρωθυπουργός να σταματήσει να διολισθαίνει προς την κούραση. Παρά την προσπάθεια διάψευσης περί κούρασης, ο κ. Καραμανλής δεν ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές θα παραμείνει αρχηγός της ΝΔ ή θα διολισθήσει στην αποστρατεία».

ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«….απωλέσαμε και όν πρώτον είχαμε νούν»

=ΜΗΠΩΣ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ “ΜΩΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ” ;

ΘΥΓΑΤΗΡ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΗΡ. [Αρχαία Ελληνική Γραμματεία-Μύθοι Αισώπου]

Γυνή τις είχε θυγατέρα παρθένον μωράν, πάντοτε ούν ηύχετο τή θεά
νούν αυτή χαρίσασθαι, ευχομένης δέ αυτής παρρησία ή παρθένος
ήκουσε και τόν λόγον κατείχε.
Μέθ’ ημέρας δέ τινάς σύν τή μητρί είς αγρόν εξελθούσα καί τής προαυλίου
προκύψασα θύρας είδεν όνον θήλειαν ύπ’ ανθρώπου βιαζομένην καί
προσελθούσα τώ ανθρώπω είπε, “τί ποιείς, άνθρωπε;” ό δέ φησί,
“νούν αυτή εντίθημι,” αναμνησθείσα δέ ή μωρά, ότι καθ’ εκάστην
ή μήτηρ νούν αυτή ηύχετο, παρεκάλει αυτόν λέγουσα, “ένθες, άνθρωπε,
κα’μοί νούν,” καί γάρ ή μήτηρ μου πρός τούτο πολλά σοί ευχαριστήσει,” ό δέ
υπακούσας κατέλιπεν τήν όνον και διεπαρθένευσε τήν κόρην φθείρας αυτήν,
η δέ διεφθαρμένη μετά περιχαρείας έρχεται πρός τήν μητέρα αυτής λέγουσα.
“Ιδού, μήτερ, κατά την ευχήν σου νούν έλαβον,” ή δέ μήτηρ αυτής φησίν,
“εισήκουσάν μοι οί θεοί τής ευχής,” η δέ μωρά έφη, “ναι μήτερ” η δε φησίν
“καί ποίω τρόπω τούτο έγνω” η δε μωρά έφη, “άνθρωπος τις μακρόν ποίρον
και δύο στρογγύλα νευρώδη έθηκεν εν τή κοιλία μου έσω βαλών καί έξω
εντρέχων[ενέβαλε μοι] κα’γώ ηδέως είχον,” η δέ μήτηρ ακούσασα και ιδούσα έφη,
“ώ τέκνον, απώλεσας και όν πρώτον είχες νούν.”