Η Ελλάδα δεν μπορεί να ενισχύσει δημοσιονομικά, δηλαδή με δημόσιες δαπάνες, τα εισοδήματα, αλλά και τις επενδύσεις, γιατί έχει μεγάλα ελλείμματα και υψηλό δημόσιο χρέος, λένε οι χαρτογιακάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…
Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της διεθνούς κρίσης και πρέπει να παρθούν σκληρά μέτρα, συμπληρώ-νουν, τα εγχώρια πολιτικά ενεργούμενα…
Και παίρνουν μέτρα, τάχα, επειδή αυτό επιτάσσει η κρίση ! Ποια κρίση, βρε απατεώνες ;
Η κρίση δημιούργησε τα ελλείμματα ; Μα αυτή, άρχισε να επηρεάζει μετά το χειμώνα του 2008 : πότε πρόλαβε κι έριξε έξω τους Προϋπολογισμούς σας του 2007 και του 2008 ;
Η κρίση σας οδήγησε να χαρίσετε δισεκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα οποία, τώρα λείπουνε και πάτε να τα ξαφρίσετε από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ;
Τα δημοσιονομικά έσοδα κατέρρευσαν, κυρίως, λόγω της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή και των αλλαγών που επήλθαν στον φοροελεγκτικό μηχανισμό και οδήγησαν σε απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες για την τετραετία 2005 - 2008, επιμερίζονται ως εξής:
- Σε 5,1 δισ. ευρώ από τη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολογίας των νομικών προσώπων στην παραπάνω τετραετία από 35% σε 25%.
- Σε 3,5 δισ. ευρώ από δύο αποφάσεις περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων 40.000 επιχειρήσεων με τζίρο από 1 έως 9 εκατ. ευρώ.
- Σε 440 εκατ. ευρώ από τη σταδιακή κατάργηση του ειδικού φόρου επί των διαφημίσεων.
- Σε 100 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς των επιχειρήσεων (εταιρικά μερίδια).
Καθοδηγούμενη από τις επιταγές του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, οι κομπογιαννίτες της Ν.Δ., προχώρησαν επίσης :
1. Στην κατάργηση του ΣΔΟΕ και η αντικατάστασή του από την ΥΠΕΕ - Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, κάτι που σύμφωνα με τους εφοριακούς ήταν και το πρώτο πλήγμα που δέχτηκαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες, με άμεση επίπτωση στα έσοδα κυρίως από τον ΦΠΑ.
2. Στην κατάργηση των Τοπικών Ελεγκτικών Κέντρων – ΤΕΚ, που είχαν την ευθύνη του ελέγχου των μεσαίων επιχειρήσεων.
3. Στην ανακάλυψη της "αυτοπεραίωσης".
4. Στην επέκταση της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων σε επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα από 1 εκατ. ευρώ έως 9 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες εσόδων 3,5 δισ. ευρώ από περίπου 40.000 μεγάλες επιχειρήσεις.
5. Στην σημαντική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού του εφοριακού κλάδου και η αποδυνάμωση των δικαστικών τμημάτων των ΔΟΥ, με αποτέλεσμα να αυξηθούν δραματικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και να υποστεί έτσι καίριο πλήγμα το σύνολο του φοροεισπρακτικού δυναμικού των ΔΟΥ…
Εννέα δισεκατομμύρια, εκατό εκατομμύρια Ευρώ, (9.100.000.000 €), χάρισαν στη θητεία τους, στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μεγάλους επιχειρηματίες, οι ταγοί του μεγάλου κεφαλαίου και τώρα, που τα λεφτά αυτά, οδήγησαν τα δημόσια οικονομικά στην κατάρρευση, προσπαθούν να πάρουν, χαράτσι, από τον εργαζόμενο και φορολογικά ενήμερο, λαό, ενώ τους μπουκωμένους από την πολιτική τους, τους αφήνουν, πάλι, στην απ΄ έξω !...
Η κρίση, λένε, εν χορώ κλαψουρίζοντας και δημιουργώντας συνθήκες πανικού και απόγνωσης… Ποια κρίση, βρε απατεώνες !... Η εγκληματική πολιτική σας, έφερε τη χώρα ως εδώ κι αν μείνετε για διαχειριστείτε και την κρίση, σίγουρα θα τη χρεοκοπήσετε !...
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου