Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Το τέλος του «καραμανλισμού» και του «παπανδρεϊσμού»

Βy Antinews


___________________________________________________________________________________________
Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα αμφισβητούνται, οι θεσμοί, οι αξίες, το ίδιο το σύστημα.

Η Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί.

Στην εποχή αυτή όσοι βρίσκονται στο περιθώριο δεν έχουν τις αντοχές, ούτε την υπομονή να περιμένουν. Το ένστικτο της επιβίωσης τους καθοδηγεί πλέον και τους οδηγεί στην δική τους εξέγερση.

Νέοι, άνεργοι, μετανάστες, πεινασμένοι, εξαθλιωμένοι, κινήματα αμφισβήτησης, ποινικοί, κουκουλοφόροι και αντεξουσιαστές, εξεγείρονται όλοι μαζί και μετατρέπουν την Ελλάδα σε κόλαση.

Ο συμβολισμός της επιδρομής στο Κολωνάκι τα συμπυκνώνει όλα. Υπάρχει ασφαλώς η καταστροφή του μικρομεσαίου. Υπάρχει όμως και η επίθεση στο κλειστό γκέτο του πλούτου και της Μυκόνου, του αδελφάτου των κυρίαρχων προσώπων της show business μπίζνες που κοιμίζει τον λαό, όσο οι χορηγοί του τον κλέβουν.

Κι ας μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Η αμφισβήτηση - από όπου κι αν προέρχεται - έχει και στόχο και για πρώτη φορά αποδοχή.

Η συνεχής και εξοργιστική πριμοδότηση των λίγων, οι διαχειριστές του δημόσιου πλούτου που κλέβουν εκ του ασφαλούς, οι πολιτικοί που ζούνε σαν Καίσαρες στις βίλες και τα κότερα των ολιγαρχών προκαλούν ατέλειωτη κοινωνική οργή

Φυσικά οι πολιτικοί δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Και νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν πάλι. Έτσι νόμιζε και ο Λουδοβίκος ο 16ος μέχρι που το Παρίσι γέμισε γκιλοτίνες.

Έχουμε φτάσει σε ένα οδυνηρό τέλος.

Αυτό δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, διότι σε κάθε περίπτωση είναι με ημερομηνία λήξεως.

Το τέλος αφορά κυρίως τις πολιτικές σχολές με την ετικέτα «Καραμανλισμός» και «Παπανδρεϊσμός» και ενδεχομένως πολλά περισσότερα.

Η Ελλάδα χρειάζεται αναμφίβολα μια νέα αρχή.

Αυτή η αρχή μπορεί να συγκροτηθεί μόνο από τις εναπομείνασες υγιείς δυνάμεις του τόπου, από όλους εκείνους που επιβιώνουν με αξιοπρέπεια έξω από το σύστημα και έχουν όραμα για το αύριο, χωρίς να προσβλέπουν σε έργα και προμήθειες του Δημοσίου.

Η μάχη για την πραγματική αλλαγή και την ανατροπή δεν διεξάγεται με όπλα. Αλλά με την συνένωση των πραγματικά ανεξάρτητων φωνών , πέρα από την σήψη και την διαφθορά των κομμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: