Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Δεν ξέρουν που παν' τα 4. Έλλειμμα ΤΙΡΑΜΟΛΑΣ!



Πόσες αναθεωρήσεις-εκτιμήσεις του ελλείμματος του 2008 έκαναν μέσα σε λίγους μήνες; Μόνο αν τις μαζέψουμε όλες μαζί σε ένα σημείο θα καταλάβουμε το... μέγεθος της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης:

Η αρχική πρόβλεψη-στόχος του Προϋπολογισμού του 2008 (ο οποίος προϋπολογισμός ήταν και ο εθνικός λόγος για τον οποίο έγιναν και εκλογές το 2007... για να μην ξεχνιόμαστε...) ήταν στο 1,6% του ΑΕΠ!!!

Τον Νοέμβριο του 2008 (στον προϋπολογισμό του 2009) αναθεωρήθηκε στο 2,5%... και ο Αλογοσκούφης τότε μας έλεγε ότι το 2009 θα μειωθεί στο 2%...

Τον Ιανουάριο (στο επικαιροποιημένο -δήθεν- σχέδιο σταθερότητας που εστάλη στις Βρυξέλλες) στο 3,7%...

Μετά, ο Παπαθανασίου "ομολόγησε" στους Ευρωπαίους (όταν του τράβηξαν το αυτάκι ότι λέει ψεματάκια) ότι "ξέφυγε" (λες και είναι χέλι ρε παιδί μου) στο 4,4%...

και ενώ ενδιάμεσα και μόλις πριν 2 εβδομάδες είχε φτάσει στο 4,8%, την Μ. Πέμπτη στείλανε "εκτίμηση" για 5%...

και περιμένουμε από την Τρίτη ή την Τετάρτη να μας πει η Eurostat εάν είναι τόσο ή... παραπάνω...

Και όλα αυτά, ενώ η Ν.Δ. το 2004 έκανε ΚΑΙ αναθεώρηση του ΑΕΠ, με μοναδικό σκοπό να "ωραιοποιηθεί" το δημόσιο χρέος για να μας παρουσιάσουν ότι το μειώνουν δραστικά... αλλά ιδού τα αποτελέσματα του 2008.

Για να δούμε μέχρι που θα πάει αυτή η εκτίμηση... ΤΙΡΑΜΟΛΑ. Κι αν όλο αυτό το καρναβάλι των αναθεωρήσεων και εκτιμήσεων ήταν για το 2008... το 2009 τι θα γίνει; Δεν τολμώ ούτε καν να το φανταστώ!


Γιώργος Κρόγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: