Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΘΡΗΝΟΣ...


Ο σεισμός στην κεντρική Ιταλία, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 92 ανθρώπων, έχει προκαλέσει επίσης μέχρι τώρα τον «τραυματισμό 1.500 ανθρώπων», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την Λ' Ακουίλα, την πρωτεύουσα της οροσειράς των Αμπρούτσι, η οποία επλήγη σφόδρα από τον σεισμό.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας κάνει λόγο για 45.000 ως 50.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι αυτήν τη στιγμή στήνεται ένα χωριό με σκηνές, το οποίο θα μπορέσει να φιλοξενήσει από 16.000 ως 20.000 ανθρώπους, και ότι αυτό μπορεί να είναι έτοιμο το βράδυ.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μια Ελληνίδα φοιτήτρια τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ο αδελφός της αγνοείται δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ Κασσίμης στην κρατική τηλεόραση, τονίζοντας ότι ή ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη βοήθεια των Ελλήνων φοιτητών που έχουν ανάγκη από έγγραφα ή άλλη βοήθεια.

Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές επίσης οργανώνονται για την επιστροφή των Ελλήνων φοιτητών προς την Ελλάδα εφόσον το επιθυμούν, ενώ για τον σκοπό αυτό υπάρχει προσφορά της Aegean για δωρεάν μεταφορά τους.

Ο κ. Κασσίμης τόνισε επίσης ότι ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αναχωρήσει ανά πάσα στιγμή μεταφέροντας διασώστες προς την πληγείσα περιοχή (100 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης) εφόσον ζητηθεί από την ιταλική πλευρά.

Πολλοί κάτοικοι της Λ'Ακουιλα της κεντρικής Ιταλίας, που επλήγη από το σεισμό των 5,8 βαθμών, άρχισαν να εγκαταλείπουν την πόλη φοβούμενοι πιθανούς μετασεισμούς, μετέδωσε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με βαλίτσες και κουβέρτες, εκατοντάδες άνθρωποι κατευθύνονται προς τις εξόδους της πόλης.



ΠΗΓΕΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ -BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: