Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Αντίο στα θύματα της τραγωδίας


Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς σήμερα, ημέρα εθνικού πένθους για την Ιταλία. Εκατόν πενήντα θύματα του σεισμού στη Λ΄Ακουϊλα θα κηδευτούν στον προαύλιο χώρο της σχολής της Οικονομικής Αστυνομίας, (Guardia di Finanza), στην περιοχή Κοππίτο.

Χιλιάδες άστεγοι, οι οποίοι προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στους καταυλισμούς της Πολιτικής Προστασίας, δεν θα καταφέρουν να μεταβούν στο Κοππίτο -όπως θα επιθυμούσαν- για να πουν το δικό τους αντίο στα θύματα της τραγωδίας.

Οι διαδικασίες ταυτοποίησης, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ τα συνεργεία διάσωσης θα ερευνούν έως και την Κυριακή, Πάσχα των Καθολικών, προκειμένου να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα ανεύρεσης επιζώντων.


Στην Αθήνα η σορός του Βασίλη

Ιδιαίτερα «βαρύ», ήταν το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Airbus της Aegean Airlines, που αναχώρησε από τη Ρώμη στις 20:35 τοπική ώρα χθες, εκτελώντας την πτήση Α3-653 προς Αθήνα.

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν η σορός του 28χρονου Βασίλη Κουφολιά, ο οποίος ανασύρθηκε την Τρίτη νεκρός από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε κοντά στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης Λ΄Ακουϊλα, όπου πριν από λίγους μήνες είχε μετακομίσει μαζί με την αδελφή του Διονυσία.

Τραγικές φιγούρες στο ίδιο αεροσκάφος ο πατέρας και η μητέρα του αδικοχαμένου Βασίλη, ο οποίος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το όνειρο της ζωής του να γίνει μηχανολόγος, καθώς ο εγκέλαδος του έκοψε το νήμα της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: