Σε παρτίδα πόκερ εξελίσσεται η παραπομπή στη Βουλή δικογραφιών που αφορούν πολιτικά πρόσωπα καθώς το μεν ΠΑΣΟΚ προχώρησε χθες σε κατάθεση νέας πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της Siemens ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά τη δεύτερη δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη για τις άγονες γραμμές στα Δωδεκάνησα.
Χθες, τελευταία ημέρα λειτουργίας της Ολομέλειας της Βουλής ενόψει των διακοπών του Πάσχα, το ΠΑΣΟΚ επανέφερε στο προσκήνιο την πρότασή του για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Siemens την οποία είχε καταθέσει προ εξαμήνου αλλά είχε απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Να σημειωθεί ότι και την προηγούμενη εβδομάδα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά τη συζήτηση της πρότασης του κόμματός του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τις άγονες γραμμές, είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να προχωρήσουν από κοινού στη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα.
Η κυβέρνηση απέφυγε τότε να πάρει θέση αλλά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγ. Αντώναρος απέρριψε την πρόταση λέγοντας ότι η εξεταστική θα αποτελούσε συγκάλυψη καθώς η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση με την κίνησή της αυτή επιδιώκει, πάντως, να προκαταλάβει τις εξελίξεις και αφετέρου να διατηρήσει στην ατζέντα ζητήματα σκανδαλολογίας με στόχο την αποκόμιση πολιτικού οφέλους.
Από την άλλη πλευρά η κυβερνητική παράταξη επιδιώκει τρόπους να αντισταθμίσει τη πολιτική ζημία που της έχει προκαλέσει στην προκειμένη περίπτωση η υπόθεση Παυλίδη, αναδεικνύοντας την εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Siemens.
Επιπλέον η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους διαχείρισης της δεύτερης δικογραφίας που αφορά και πάλι σε χειρισμούς του κ. Παυλίδη όσον αφορά τις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία έχει φτάσει ήδη στη Βουλή αλλά δεν ανακοινώνεται με στόχο να ολοκληρωθεί η εξέταση της πρώτης υπόθεσης στην προανακριτική επιτροπή η οποία θα υποβάλει το πόρισμά της στις 27 Απριλίου.
Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, αν υπάρξει αθωωτικό πόρισμα για τον κ. Παυλίδη η κυβέρνηση θα αρνηθεί τη σύσταση νέας προανακριτικής με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερη διερεύνηση για αντίστοιχο θέμα.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου