Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ??


Δεν μάθαμε κέρδιζε ο Παλαιοκώστας;





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

April 14th, 2009 at 7:06 pm
14-04-2009 12:31 Ειδήσεις - Οικονομία ΤτΕ: Μηδενική ανάπτυξη το 2009!
Στην ετήσια έκθεσή του, η οποία θα δοθεί στην δημοσιότητα την Μ. Τετάρτη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος (φωτ.), προβλέπει μηδενική ανάπτυξη το 2009 για την ελληνική οικονομία.
Δεν είναι βέβαια κάτι… καινούργιο η διαπίστωση του κ. Προβόπουλου, εφόσον τον Μάιο αναμένεται να επικυρωθεί κάτι ανάλογο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης δηλαδή, με τον οποίο θα κινηθεί μέχρι το τέλος του έτους η ελληνική οικονομία.

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά επίσης, ότι ο πληθωρισμός φέτος θα υποχωρήσει στο 1,5%, ενώ ο ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης θα διαμορφωθεί στο 6%-8%, αντί του 10% που προβλεπόταν στην αρχή του έτους.

Γίνεται πλέον κατανοητό, ότι η αρνητική εξέλιξη στην οικονομία βάζει… φρένο στους όποιους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική, περισσότερο δε για την δημοσιονομική προσαρμογή, από τη στιγμή που η μείωση του ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ φέτος, βασιζόταν σε πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης στο 1,1%.