Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Όταν η υποκρισία των συνδικαλιστών περισσεύει


Συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν στις 10 Απριλίου πάνω στον καταπέλτη του Sardinia Vera της Kallisti Ferries. Την Παρασκευή 10 Απριλίου από νωρίς πολύς κόσμος έχει φτάσει στην πύλη Ε9 του λιμανιού στον Πειραιά για να ταξιδέψει με το Sardinia vera της Kallisti Ferries για Ικαρία, Φούρνους και Σάμο. Το δρομολόγιο ήταν για τις 17.15. Όμως συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ, στην πλειοψηφία τους και μέλη του ΠΑΜΕ, αναγνώρισα πολλούς φίλους εκεί, εμποδίζουν την είσοδό μας στο πλοίο γιατί έλεγαν ότι το πλήρωμα ήταν απλήρωτο. Είχαν βγάλει και σχετική ανακοίνωση μόλις την προηγούμενη 9/4, αμφιβάλλω όμως αν την έστειλαν πουθενά. Ρωτήσαμε το πλήρωμα αν όντως ήταν απλήρωτο για να τους συμπαρασταθούμε κι εμείς αλλά το αρνήθηκαν. Άλλωστε μας είπαν ότι οι ίδιοι δεν απεργούσαν. Στην ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ http://www.pemen.gr/deltia/deltia/398f10a.2009.doc θα δείτε ότι ψευδώς αναφέρεται ότι απεργούσε το πλήρωμα. Κάποια στιγμή σπάσαμε το μπλόκο τους και μπήκαμε στο πλοίο αλλά βέβαια τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαμε να τα βάλουμε. Έπεσαν και κάτι ψιλές από αγανακτισμένους ταξιδιώτες, ήρθαν και τα κανάλια, μη τυχόν και χάσουν το θέαμα. Όση ώρα περιμέναμε κάναμε πολλές συζητήσεις με κατοίκους της Ικαρίας και των Φούρνων οι οποίοι μας είπαν να κάνουμε υπομονή γιατί μετά τις 19.45, ώρα αναχώρησης του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ για Ικαρία και Σάμο, θα διέλυαν το μπλόκο και θα ταξιδεύαμε τελικά. Εν τω μεταξύ οι μισοί και πλέον από μας έχασαν την υπομονή τους άλλαξαν τα εισιτήριά τους και επιβιβάστηκαν στο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. Και όντως ως εκ θαύματος έτσι ακριβώς έγινε. Κατά τις 20.00-20.30 το μπλόκο αποχώρησε, μπήκαμε στο πλοίο και αναχωρήσαμε με 3,5 ώρες καθυστέρηση. Το πλοίο βέβαια αναχώρησε άδειο κατά το ήμισυ. Η ανακοίνωση του καπετάνιου επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες των κατοίκων της Ικαρίας και των Φούρνων. Είπε μάλιστα ότι δεν αντέδρασαν στο μπλόκο για να μην οξυνθούν περισσότερο τα πράγματα και τελικα δεν γίνει το δρομολόγιο. Ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι οι επιβάτες θα φτάσουν στο προορισμό τους έστω και με καθυστέρηση. Αξίζουν συγχαρητήρια στο πλήρωμα γιατί με νηφαλιότητα αντιμετώπισαν την κατάσταση, σε αντίθεση με μας βέβαια.
Εγώ και όσοι ήμασταν εκεί στα γεγονότα βγάλαμε τα συμπεράσματά σας. Για να βγάλετε όμως και εσείς οι ίδιοι τα συμπεράσματά σας αναφέρω τα εξής

Για το Sardinia vera:
Το κόστος για το ΙΧ ήταν μόλις 29 ευρώ, είχε προσφορά με ισχύ έως τη 10η Μαϊου, σχεδόν το 1/3 του κόστους για ΙΧ σε άλλο πλοίο που όμως δεν πιάνει το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου. Που σημαίνει και επιβάρυνση του ΙΧ με βενζίνη για ταξίδι μίας επιπλέον ώρας.
Η προμήθεια με καύσιμα του πλοίου έχει εξελιχθεί σε Οδύσσεια
Οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση δρομολογίων που κατά διαστήματα παρουσιάζει δεν έχουν να κάνουν με προβλήματα της ίδιας της εταιρίας
Είναι το μόνο πλοίο που τη τελευταία περίοδο εξυπηρετεί τους Φούρνους και τον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.
Το ταξίδι για Άγιο Κήρυκο διαρκεί 10 ώρες, το αναφέρω γιατί με άλλα πλοία άλλης εταιρίας που έπαιρνε και επιδότηση άγονης γραμμής κάναμε και 13 ώρες για τον ίδιο προορισμό.
Χωράει πάρα πολύ μεγάλο αριθμό οχημάτων ΙΧ και φορτηγών. Τονίζω ίδιαίτερα το φορτηγών, όσοι ασχολούνται με θαλάσσιες μεταφορές θα καταλάβουν.
Δεν έχω δει πιο ευγενικό και εξυπηρετικό πλήρωμα όσα χρόνια ταξιδεύω για Ικαρία.
Εμείς πάντως στην οικογένειά μου, ελπίζω και άλλοι, θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε εταιρίες που έχουν τιμές που τις αντέχει η εργατιά και η φτωχολογιά σε αντίθεση με εκείνους τους συνδικαλιστές που με τις φασιστικές τους ενέργειες επιδοτούν και στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο.


Ε.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το citypress.blogspot.gr για την ανάρτηση της ανακοινωσής μου. Είναι το μόνο site που τη δημοσίευσε γιατί την είχα στείλει και σε άλλα. Αυτό λέει πολλά, κυρίως λέει ότι δεν έχουν όλοι το πάθος της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Και πάλι σας ευχαριστώ

Ε.Α.