Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Με κούριερ έρχονται οι... μίζες



Στοιχεία - φωτιά από τους ελβετικούς λογαριασμούς για C4I




Νέα στοιχεία φτάνουν τις επόμενες ώρες στα χέρια των ελληνικών Αρχών από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία και άλλες χώρες, τα οποία θα «δείξουν» τα πρόσωπα -πέραν των ήδη εμπλεκομένων- που πήραν τα χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Το περιεχόμενο των φακέλων, που αποστέλλονται άμεσα με κούριερ, όπως βεβαίωσαν τηλεφωνικά πηγές της Eurojust τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, πιθανότατα θα «ρίξει» φως στη διαδρομή της μίζας για το C4I.

Εικονικές εταιρίες συμβούλων που άνοιξαν μόνο και μόνο για να διακινούνται, με άκρα μυστικότητα και ανώνυμα, υπέρογκα ποσά από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, όπως η ΚRΗΟΜΑ και η Fairways, έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Από τα «μαύρα ταμεία», μέσω της KRHOMA και της Weavind, διοχετεύτηκαν στη Fairways, με λογαριασμό στην Ελβετία, ποσά ύψους 1.750.000 ευρώ για «ωφέλιμες πληρωμές» για το C4I.Παραλήπτες των χρημάτων φέρονται πρόσωπα με τους κωδικούς «Ρόκο», «Ροντρίγκεζ», «Κρόκερ» κ.λπ.H διαβίβαση των στοιχείων αναμένεται να σηματοδοτήσει τη σύνταξη κατηγορητηρίων και την προσωποποίηση των κατηγοριών που αφορούν στο συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης.

Ο διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» Ράινχαρντ Σίκατσεκ στην κατάθεσή του στις ελληνικές Αρχές για το C4I επιβεβαιώνει ότι «υπήρχαν πληρωμές για το έργο, οι οποίες πήγαν πιθανόν το 2004 στην εταιρία Fairways». Και συμπληρώνει: «Πιστεύω ότι το συνολικό ποσό των πληρωμών αυτών ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ... Η πληρωμή τράβηξε από τρεις έως πέντε μήνες περίπου».

Ηδη έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, η οποία σχετίζεται με τη σύμβαση ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων και το σύστημα C4Ι, το οποίο τελικώς παρελήφθη τον Οκτώβριο του 2008. Η Siemens, που αρχικά ήταν μέλος της κοινοπραξίας της SAIC, στην οποία κατακυρώθηκε το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, εξελίχθηκε σε κινητήριο μοχλό του έργου, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση του μεγαλύτερου μέρους της αλλά και τις συμβάσεις με όλους τους υπαναδόχους.

Σημειωτέον ότι από το 2002 τη SAIC στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια εκπροσωπούσε η εταιρία συμβούλων PROFIT, με βασικό μέτοχο τον Γιώργο Τρεπεκλή, επί πολλά χρόνια φίλο της οικογένειας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Η σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της SAIC υπεγράφη το Μάιο του 2003 από τους Σπύρο Τραυλό, γενικό γραμματέα του υπουργείου Αμυνας, και Steven Weiss, αντιπρόεδρο της αμερικανικής SAIC.

Τέλος, στα στοιχεία της δικογραφίας δεσπόζουν οι μαρτυρίες των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» (Σίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ), που αναφέρουν ότι αποδέσμευσαν για την εκτέλεση του C4Ι μυστικές πληρωμές, τις οποίες αξίωνε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για «χορηγίες».



ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ ΕΛΛΗ

Ελεύθερος Τύπος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Παυλίδης στη Νέος Ποσειδών;
ΠΡΟΣ
PRESS-GR.blogspot.com ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
…ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ VERY-VERY-ΚΑΚΟΙ, ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΑΚΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ?
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. ΤΟΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΓΝΩΣΤΟ, ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΛΙΤΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡ.ΑΣΦΑΛ.
-ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΙΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΜΑΘΕ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΤΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ,ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. ΤΑ «ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ» ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Γιάννης Παυλίδης στη Νέος Ποσειδών;
Γιάννη Παυλίδης και ο Γιώργος Ζάχος, μεγαλομέτοχος της Ασφαλιστικής Νέος Ποσειδών, είναι παλιοί και καλοί φίλοι. Τι ποιο φυσικό, λοιπόν, να αποφασίσουν να συνεργαστούν, μιας και ο Γ. Παυλίδης είναι διαθέσιμος. Το τελικό σχήμα της συνεργασίας δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, ωστόσο, πριν από το Πάσχα είναι πιθανόν η Εταιρεία να κάνει την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας. Η Εταιρεία Νέος Ποσειδών ιδρύθηκε από Διοικητικά Στελέχη Κεντρικών Υπηρεσιών πριν από τρία περίπου χρόνια και έχει τζίρο περίπου 22 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με τις περισσότερες Εταιρείες Αυτοκινήτων που ιδρύθηκαν από πρώην Πράκτορες.

Η διαφορά βρίσκεται μεταξύ των Κεφαλαίων «Οργάνωσης» και «Πωλήσεων». Οι πρώτοι, οι Διοικητικοί, έχουν ως προτεραιότητα την «Οργάνωση», ενώ οι δεύτεροι, οι «Πράκτορες», την «Πώληση», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν σε θέματα «Οργάνωσης». Έχουμε πολλά παραδείγματα Εταιρειών που… έσβησαν, γιατί οι Ιδρυτές τους ήταν «Πωλησιακοί» και λιγότερο «Οργανωτικοί»! Ιδρυτές της Νέος Ποσειδών είναι, εκτός του κύριου μετόχου Γιώργου Ζάχου, ο Κυράνας και ο Κουφόπουλος.

Ευχόμαστε καλη συνεργασία...