Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Υπόθεση Βερελή και ΠΑΣΟΚ: Η αλήθεια...


Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Την περίοδο που «έσκασε» σαν βόμβα στη Χαρ. Τρικούπη η ομολογία του Θόδωρου Τσουκάτου ότι εισέπραξε ένα εκατομμύριο μάρκα, τα οποία, όπως είπε, έδωσε στο κόμμα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του πρώην «στρατηγού» και του Τάσου Μαντέλη για εμπλοκή στο σκάνδαλο της Siemens, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει μια αναφορά στην οποία, τότε, λίγοι, ή μάλλον κανένας δεν έδωσε σημασία.
Ο κ. Παπανδρέου είχε πει τότε ότι «εμείς θα κάνουμε εσωτερικό έλεγχο», προφανώς για να διαπιστωθεί αν και ποια άλλα στελέχη του Κινήματος μπορεί να εμπλέκονται σε υποθέσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σκάνδαλα. Και ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει την υπόθεση μέχρι τέλους, για να καθαρίσει το κόμμα από ό,τι «σάπιο» υπάρχει.
Πρόσφατα, μάλιστα, συζητώντας σε στενό κύκλο, φέρεται να είπε ότι είναι αποφασισμένος να διώξει από το κόμμα, με συνοπτικές διαδικασίες, όλους όσους επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα του Κινήματος. Έχουμε πολλά βάρη από το παρελθόν και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτά, είναι, περίπου, η φράση που αποδίδεται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου πιθανό να οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, έχοντας υπόψη του τα αποτελέσματα της «εσωτερικής έρευνας», η οποία μπορεί να ξεχάσθηκε από όλους αλλά όχι από τον ίδιο και τους επιτελείς του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα ανατέθηκε σε δύο-τρεις έμπιστους δικηγόρους, μέλη του Κινήματος και ένα, ακόμα, κορυφαίο πολιτικό στέλεχος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες...η συνέχεια στο i-reporter.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: