Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Συχνές ερωτήσεις -και απαντήσεις- για τις ευρωεκλογές: Πολιτικές ομάδες


Πολλοί πολίτες επικοινωνούν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέτουν ερωτήσεις σχετικά με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, είτε μέσω της Μονάδας Αλληλογραφίας με τον Πολίτη είτε μέσω των ιστοσελίδων για τις ευρωεκλογές. Αυτή την εβδομάδα, η "Πρώτη Σελίδα" ρίχνει φως στις πολιτικές ομάδες του Κοινοβουλίου. Ποιες είναι οι πολιτικές αυτές ομάδες; Πόσους ευρωβουλευτές αριθμεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων; Βρείτε στο άρθρο αυτό όλες τις απαντήσεις!

Ποια είναι τα προγράμματα των κομμάτων;

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα προγράμματα και τις προτεραιότητες των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσω των δικτυακών τόπων τους (βλ. σχετικό σύνδεσμο στο τέλος του κειμένου). Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές ανήκουν σε ένα κόμμα και στη συνέχεια, αφού εκλεγούν, διαλέγουν μια από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -μια ομάδα τις αρχές της οποίας ενστερνίζονται.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές δεν μπορούν να δέχονται οδηγίες από το κράτος μέλος από το οποίο προέρχονται ούτε από οποιονδήποτε ιδιώτη. Είναι υπεύθυνοι μόνο απέναντι στους ψηφοφόρους τους.

Πώς σχηματίζεται μια πολιτική ομάδα;...η συνέχεια εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: