Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

-Μου έδωσε ρητή και σαφή εντολή ο Μπασιάκος για να προχωρήσω το Βατοπέδιο...




...και ο Αρσένιος επικαλέστηκε "υψηλό κυβερνητικό επίπεδο"! Αίτημα - φωτιά της Στ. Μαντέλη στην Ολομέλεια Εφετών, μέσω του συνηγόρου της Γ. Μαντζουράνη, να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή. Σκληρή επίθεση στον Γ. Σανιδά για "πλυντήριο υπουργικών ευθυνών"
..
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Συνεδριάζει σήμερα η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Και η πρώην Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη, με ένα αίτημα - φωτιά που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Μαντζουράνη, ζητά να διαβιβασθεί "αμελλητί" η δικογραφία στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.
Συγκεκριμένα η ίδια, στο υπόμνημά της αποκαλύπτει -όπως είχε πει και στο υπόμνημά της προς τον εισαγγελέα- ότι:
-είχε δεχθεί ρητή και σαφή εντολή από τον τότε υπουργό Ευ. Μπασιάκο για τη διεκπεραίωση όλων των σχετικών διαδικασιών "χωρίς την ενημέρωση ή σύμπραξη οποιουδήποτε άλλου υπηρεσιακού παράγοντα της ενλόγω Δ/νσης και μάλιστα κατά απόλυτη προτεραιότητα".
-της παραδόθηκε επίσης από τον κ. Μπασιάκο το fax με την επιστολή του Αρσένιου στην οποία ανέφερε τη φράση "Επειδή η διαδικασία ανταλλαγής έχει γίνει αποδεκτή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, αυτό ταυτόχρονα μας εγγυάται και την πραγμάτωσή της...........».
Το κείμενο που κατέθεσε προς την Ολομέλεια Εφετών η κ. Μαντέλη είναι πάρα πολύ δηκτικό για τον κ. Σανιδά με αφορμή την άρνησή του να στείλει τον φάκελο στη Βουλή. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι "ο Εισαγγελέας του Α.Π., κ. Γ. Σανιδάς, με ένα δικονομικό ελιγμό επιχειρεί να εμπλέξει την Ολομέλεια Εφετών Αθηνών στις αντισυνταγματικές και έκνομες πράξεις και παραλείψεις του, που συνεπάγονται σφετερισμό αρμοδιοτήτων της Βουλής και λειτουργούν ως πλυντήριο υπουργικών ευθυνών, αφού δεν επιτρέπουν τον έλεγχο ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών υπουργών, οι οποίοι άλλωστε ευθύς εξαρχής είχαν λάβει «συγχωροχάρτι» με το εισαγγελικό εφεύρημα των δήθεν παραπλανηθέντων υπουργών."
Η κ. Μαντέλη υποστηρίζει ότι...
...η συνέχεια στο press-gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΕΙΧΕ ΠΑΛΙ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ.

Μετά την άσφαιρη σκανδαλολογία που μας έπρηξε έξι μήνες τώρα, ο βλακογιώργος νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει την ατζέντα και να αρχίσουμε να συζητάμε για άλλα πράγματα, ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΑ (την οικονομία, την ακρίβεια, την παιδεία, την καθημερινότητα, τ΄αρχίδια καπαμά).

ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, ΤΗ ΖΙΜΕΝΣ.

Τί μας λές πουλάκι μου, μιλάς σοβαρά;

Έτσι όμορφα τα σχεδιάζετε εκεί στην ιπποκράτους; Κεφάλια είναι ο λιμοκοντόρος ο Παπακωνστατίνου και ο κλαψιάρης ο Ραγκούσης.

Καλά κρασιά αμόρφωτε βουτυρομπεμπέ των βορείων προαστίων.

Εάν νομίζεις ότι επειδή είσαι μισός αμερικάνος και έχεις διάσημο επώνυμο ότι εμείς είμαστε ντόπιοι ιθαγενείς της μπανάνα ριπάμπλικ, ξανασκέψου το, ζωντόβολο.

Ξανασκέψου το γιατί σε περιμένουν ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣ τους επόμενους μήνες.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι πραγματικοί, δεν είναι εντυπώσεις.

Οι συναλλαγές του φίλου σου του Τρεπεκλή, του Τσουκάτου, του Μαντέλη και καμμιά τριανταριά στελεχών του πασόκ ΕΙΝΑΙ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ, ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΟΛΗΣ.

Θά έλθει η μέρα που θα συζητάμε την υπόθεση Παυλίδη και τα υποτιθέμενα 100 ψωροχιλιάρικα και θα γελάμε.

Το πασόκ, βέβαια, δεν ξέρω τι θα κάνει αλλά υποψιάζομαι ότι θα ψάχνει για νέο αρχηγό να ξεκαθαρίσει τους λαδιάρηδες υπουργούς του πασόκ, που συνεχίζουν υποκριτικά να μας κάνουν κηρύγματα περί προσωπικής ηθικής, δημόσιας διαφθοράς, πολιτικής ευθιξίας και αξιοπρέπειας.

Να κάνει δηλαδή όλα όσα δεν έκανες εσύ, άχρηστε ημίαιμε.

ΠΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ (που εσύ ξεκίνησες, κάνοντας την τρίχα τριχιά) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Η ΖΙΜΕΝΣ ΔΕΝ ΘΑΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

ΚΑΚΩΣ ΣΑΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΉΣ ΤΟ 2004 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΧΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.

ΕΚΛΑΒΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΖΙΜΕΝΣ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

Μέχρι τότε όμως θα πείτε το δεσπότη Παναγιώτη.

Κατάλαβες Γιώργο βαρεμένε, ή ακόμα να μπείς στο νόημα;

Είσαι και βούρλο, γαμώ το, και πρέπει να στα λέμε πολλές φορές για να εμπεδώσεις.