Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Τι συζητήθηκε εχθές στη σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ

.
Το ΒΗΜΑ, σπάζοντας την επιβεβλημένη σιωπή, αποκαλύπτει λεπτομέρειες από το παρασκήνιο της χθεσινής πρώτης ημέρας της συνόδου της περίφημης λέσχης.

.
Με την οικονομία άρχισαν οι χθεσινές εργασίες της Συνόδου Μπίλντερμπεργκ. Οικονομικοί εγκέφαλοι του πλανήτη άρχισαν να αναλύουν τα αποτελέσματα της Συνόδου του G20 στην Ουάσιγκτον και πώς αυτά θα μπορούσαν να γίνουν πράξη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις κρατικές επιχορηγήσεις που δόθηκαν στις τράπεζες για την αντιμετώπιση της κρίσης και πώς μπορούν τα χρήματα αυτά, με τον καλύτερο τρόπο, να αξιοποιηθούν στην αγορά. Προτάσεις, εισηγήσεις και προβλέψεις για την κρίση δεν έγιναν, αλλά αναμένεται να γίνουν σήμερα. Ηταν περισσότερο, όπως είπαν προς «Το Βήμα» μετέχοντες στα πάνελ της Λέσχης, θεωρία, επίδειξη γνώσεων (και αποφασιστικότητας σε ορισμένα ζητήματα) παρά συγκεκριμένες λύσεις. Το πρωί βρέθηκε στον Αστέρα και ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου, ο οποίος, μόλις άρχισε τις επαφές του με ευρωπαίους ομολόγους του και προσπαθούσε να προσεγγίσει τον τούρκο υπουργό Οικονομίας κ. Αλί Μπαμπατζάν, κλήθηκε εσπευσμένως να παραστεί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Πήγε στο Υπουργικό και επέστρεψε για να συνεχίσει τις επαφές του.
.
Η έκπληξη ήταν ότι περίπου 1/3 των αμερικανών ισχυρών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων δεν προσήλθαν, προφασιζόμενοι λόγους ασφαλείας, παρ΄ ότι τα μέτρα στη Βουλιαγμένη ήταν και χθες δρακόντεια.
.
Χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί να μεταβεί στον Αστέρα ο...η συνέχεια εδώ στο Alkimos


Δεν υπάρχουν σχόλια: