Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Επιπτώσεις από τη γρίπη


Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης Α (H1N1), κοινώς γνωστής ως γρίπης των χοίρων, αυξήθηκε σε 8.480, αλλά ο αριθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων παραμένει στάσιμος στους 72, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η επιβεβαίωση κρουσμάτων στην Ινδία, τη Μαλαισία και την Τουρκία αύξησε τον αριθμό των χωρών με επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 39, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μεγάλη πλειοψηφία των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες με 2.895 (66 θανάτους) και 4.714 (4 θανάτους) αντίστοιχα.

Αναπληρωτής καθηγητής, που δίδασκε σε σχολείο στο προάστιο Κουΐνς της Νέας Υόρκης, έφυγε από τη ζωή προσβεβλημένος από τον ιό Α -Η1Ν1 της γρίππης, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία του σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ο Μίτσελ Γουΐνερ, που έφυγε από τη ζωή χθες βράδυ, έπασχε από «προηγούμενα προβλήματα υγείας», όπως είχε τονίσει η δημαρχία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Παρασκευή, η οποία παρακαλούσε συνάμα «να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς του».

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στη Νέα Υόρκη, όπου η γρίππη έχει μεταδοθεί επί εβδομάδες στα σχολεία της πόλης. Έπειτα από ένα μικρό διάστημα που παρέμειναν κλειστά, τα σχολεία επαναλειτούργησαν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ακόμη πολλά σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά λόγω του ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού ασθενούντων μαθητών.

Τα 121 έφθασε ο αριθμός των κρουσμάτων της γρίππης Α-Η1Ν1 στην Ιαπωνία, έως σήμερα, σύμφωνα με το νεώτερο ανακοινωθέν των επισήμων αρχών.

Επιπτώσεις στην Παιδεία

Η επιδημία της γρίππης Α-Η1Ν1 ενδέχεται να έχει «αξιοσημείωτες επιπτώσεις» στην παγκόσμια οικονομία, τονίζει ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο.

Όπως δήλωσε εν τούτοις, ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τζον Λίπσκι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στοΤόκιο, οι κίνδυνοι που μπορεί να εγκυμονεί ο ιός Α-Η1Ν1 για την παγκόσμια ανάπτυξη «είναι δύσκολο να προβλεφθούν».

Στελέχη κυβερνήσεων και της Παγκόσμιας Τράπεζας ήδη έχουν εκδηλώσει την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο παγκόσμιο εμπόριο η επιδημία της γρίππης Α.


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: