Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Διατάχθηκε η εκκένωση του κτιρίου των κεντρικών γραφείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω πυρκαγιάς.




H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα εντολή να εκκενωθούν τα κεντρικά της γραφεία στις Βρυξέλλες,στα οποία εργάζονται περί τα 2.700 άτομα,ύστερα από συναγερμό εξαιτίας πυρκαγιάς,ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Γιοχάνες Λαϊτενμπέργκερ.

Οκτώ πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν επιτόπου ενώ πυκνός καπνός ανέβαινε από την στέγη του μεγάρου Μπερλεμόντ,που στεγάζει την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κτίριο διακόπηκε από την αστυνομία.
Μία εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, η Ινγκριντ Κολμάν, δήλωσε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην οροφή του κτιρίου και μέχρι τις 15:00,ώρα Ελλάδας δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής Λεονορ Ριμπέϊρο ντα Σίλβα δήλωσε πως "φαίνεται να πρόκειται για πυρκαγιά,αλλά δεν γνωρίζουμε προς το παρόν πως άρχισε".
Ενας αυτόπτης μάρτυρας του πρακτορείου Ρόιτερ είδε τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Επίτροπο για τις Νομισματικές Υποθέσεις Γιοακίμ Αλμπούνια να βγαίνουν από το κτίριο με συνοδεία ανδρών της ασφαλείας. Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες έκανα λόγο για "σκηνές χάους"στο εσωτερικό του κτιρίου.
Το κτίριο έχει επιφάνεια 240.000 τετραγωνικών μέτρων και εκτείνεται σε 16 επίπεδα.Κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1960 και ανακαινίστηκε στα μέσα του 2004.


online-press

Δεν υπάρχουν σχόλια: