Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

«Τρίτη πολιτική δύναμη και 3 ευρωβουλευτές ο στόχος μας»



Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής έδωσε συνέντευξη στην Τράπεζα Τύπου και στον συνεργάτη μας Δημήτρη Συρμάτση.

Ο κ. Χουντής τόνισε ότι το «φτάνει πια» πρέπει να μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη , ελπίζει σε αύξηση των δυνάμεων της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, χαρακτήρισε δύσκολο στόχο αλλά όχι ανέφικτο τους 3 ευρωβουλευτές για τον ΣΥΡΙΖΑ, άφησε υπονοούμενα για το ΚΚΕ και την στάση του για την Αριστερά ενώ κατηγόρησε το ΛΑΟΣ για «γκεμπελική» πολιτική και κατήφορο.

Αποδυνάμωση του δικομματισμού και διεύρυνση του πολιτικού διαλόγου θα φέρει η είσοδος νέων σχηματισμών στην Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθίσει να συζητήσει για συνεργασίες εφ’ όσον αλλάξουν οι όροι σύμφωνα με τον Ν. Χουντή.

* Το κεντρικό σύνθημα σας για τις ευρωεκλογές είναι «Φτάνει πια». Επικεντρώνεται στον δικομματισμό ή έχει και κοινωνικά μηνύματα ;

Το «φτάνει πια» είναι λαϊκή έκφραση αγανάκτησης, έκφραση του ανθρώπου ότι έχει φτάσει στα όριά του, οι αντοχές και ανοχές του εξαντλήθηκαν. Εμείς με αυτό το σύνθημα θέλουμε το ατομικό «φτάνει πια» να γίνει κοινωνικό και να μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη με την ψήφο των πολιτών στις εκλογές τις 7 Ιουνίου. Θέλουμε το «φτάνει πια» να μεταφραστεί σε ήττα του δικομματισμού με ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι υπάρχει και άλλος δρόμος με την ενίσχυση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς με την υπερψήφιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ...η συνέχεια στο Salonica press


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΚΑΝΕ ΚΟΥΒΕΡΤΑ!