Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον Αλέκο Αλαβάνο


Το δύσκολο γρίφο που ακούει στο όνομα Αλέκος Αλαβάνος προσπαθούν να επιλύσουν στην Κουμουνδούρου, καθώς άπαντες βρίσκονται εν αναμονή των δηλώσεων που θα κάνει σήμερα στις 12 μ.μ, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές , ο Αλ. Αλαβάνος δεν προτίθεται , τελικά, ούτε αύριο, να ανοίξει τα χαρτιά του, να ανακοινώσει τις προθέσεις το και να εκφραστεί δημοσίως για τα αίτια του αρνητικού αποτελέσματος. Ενδεχομένως, αν ερωτηθεί από τους δημοσιογράφους να πει «δυο λόγια παραπάνω», όμως στις προθέσεις του είναι να μιλήσει για «τον προγραμματισμό των πρωτοβουλιών για την τρέχουσα περίοδο».

Η αγωνία, πάντως, εδράζεται στο γεγονός ότι από το Σάββατο το μεσημέρι και μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΠΕ του ΣΥΝ, κυκλοφόρησαν έντονες φήμες για «επικείμενη έκρηξη Αλαβάνου» ή ακόμα και για το ενδεχόμενο να δηλώσει ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Στη μεσημεριανή συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την αποτίμηση του αποτελέσματος, ο κ. Αλαβάνος έκανε μερικές γενικόλογες αναφορές, χωρίς να πει τίποτα για την ταμπακιέρα, ενώ αποχώρησε στη μέση της συνεδρίασης και προτού πάρει το λόγο ο κ. Τσίπρας.

Από χθές έχουν γίνει διαδοχικές συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές, μεταξύ του Αλ. Αλαβάνου και στελεχών του Αριστερού Ρεύματος, αλλά και της νεότερης γενιάς, με στόχο να υπάρξει μια συνεννόηση και «να μην τιναχτεί το εγχείρημα στον αέρα». Ηγετικά στελέχη του «Ρεύματος» μιλούν για «κρίσιμη εβδομάδα», καθώς στην παρούσα φάση οποιαδήποτε δήλωση μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις.

Σε πνεύμα συνεννόησης ήταν και η δήλωση που έκανε ο Π. Λαφαζάνη, αναφορικά με το άλλο ανοιχτό μέτωπο, αυτό που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΝ και την αντιπαράθεση της πλειοψηφίας με την Ανανεωτική Πτέρυγα: «Στον ΣΥΝ δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε την ενιαία πορεία και την ενιαία εικόνα του κόμματος, στο πλαίσιο των συνεδριακών μας αποφάσεων, προκειμένου να περάσουμε σε μια μεγάλη πολιτική αντεπίθεση, για να αλλάξουμε την πορεία της χώρας».

Βεβαίως, σε διαφορικό μήκος κύματος είναι οι παρεμβάσεις στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας, όπως αυτή του Δημήτρη Χατζησωκράτη, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, σημείωσε ότι «όταν υπάρχει ένα αποτέλεσμα κατώτερο του αναμενόμενου, είτε καθαρή ήττα όπως αντιστοίχως το χαρακτήρισαν πλειοψηφία και μειοψηφία του ΣΥΝ, τότε η διάθεση ενωτικής διεξόδου είναι υποχρεωτική και η ηγεσία οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης. Καμία τέτοια διάθεση δεν φάνηκε. Το αντίθετο μάλιστα».

Ο απερχόμενος ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, απευθυνόμενος προς την ηγεσία του ΣΥΝ σχολίασε στον ρ/σ City ότι «καλό είναι να αποφύγουμε το διάλογο με βουλωμένα αυτιά, να ακούσουμε την κοινωνία και να μην «το παίξουμε» όπως ο Καραμανλής που λέει «πήρα το μήνυμα», αλλά δεν αλλάζει τίποτα».

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: