Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ψήφισε με ένταλμα σύλληψης


Χθες το βράδυ, περίπου στις 9.30, ο Διονύσης Δενδρινός συνελήφθη στο σπίτι του στην Παλλήνη από αστυνομικούς που του ζήτησαν να τους ακολουθήσει για κάποια υπόθεσή του. Εμφανίστηκαν με ταξί και, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, του επέδειξαν στη συνέχεια το ένταλμα σύλληψης και ενώ κατευθύνονταν προς τη ΓΑΔΑ, όπου χθες κρατήθηκε και σήμερα εμφανίζεται ενώπιον του ανακριτή.

Βάσει του εντάλματος ο Δ. Δενδρινός, που από την αποχώρηση του Πρόδρομου Μαυρίδη και εντεύθεν (το 2006) ήταν ουσιαστικά το Νο2 στη Siemens και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Μ. Χριστοφοράκου, κατηγορείται για συναυτουργία σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Στο ένταλμα δεν αναφέρονται άλλοι εμπλεκόμενοι, ενώ ο ανακριτής διατυπώνει την άποψη ότι η προσωρινή κράτησή του είναι επιβεβλημένη λόγω προπαρασκευαστικών ενεργειών του κατηγορουμένου, που χαρακτηρίζεται ως ύποπτος φυγής. Αστυνομικές πηγές ισχυρίζονταν χθες ότι ο κ. Δενδρινός μόλις είχε επιστρέψει από το εξωτερικό, κάτι που είναι αναληθές, εκτός και αν η Τήνος είναι εξωτερικό! Ο Δ. Δενδρινός είχε επιστρέψει την Κυριακή από την Τήνο και ψήφισε, ενώ το ένταλμα για τη σύλληψή του είχε δρομολογηθεί προς εκτέλεση από το Σάββατο 6 Ιουνίου, ενώ είχε συνταχθεί δυο μέρες νωρίτερα (4 Ιουνίου) και όλοι οι λογαριασμοί του έχουν παγώσει με βούλευμα από τις 21 Ιανουαρίου 2009.

Η «ενοχοποίηση» του Δ. Δενδρινού ξεκίνησε με τις απολογίες του R. Siekaczek στην Εισαγγελία του Μονάχου, οι οποίες λειάνθηκαν από τον ίδιο στη συνέχεια, μέσω της κατάθεσής του στους Αθανασίου - Ζαγοριανό. Προ διμήνου, ο ανακριτής της υπόθεσης είχε ανακοινώσει την άσκηση διώξεων για απάτη εις βάρος του Δημοσίου για τη σύμβαση του C4Ι, με πρώτη προσωποποίηση στον Δ. Δενδρινό και με πολλά ερωτήματα για το πώς έχει μονταριστεί το παζλ αυτής της κατηγορίας και για άλλους, όπως ο Μ. Χριστοφοράκος που διαφεύγει στο Μόναχο.

Από το κατηγορητήριο αναμένεται να στοιχειοθετείται με ποιο τρόπο, τουλάχιστον, ο Δ. Δενδρινός εξαπάτησε το Δημόσιο, ποια βλάβη προκλήθηκε σ' αυτό και με ποιο δικό του όφελος.

Επίσης, επειδή η Siemens ήταν υπεργολάβος της SAIC στο συγκεκριμένο έργο, φυσιολογικά πρέπει να αναμένεται και ανάλογη δίωξη σε βάρος των υπεύθυνων της αμερικανικής εταιρείας, η οποία ήταν και η αντισυμβαλλόμενη με το Δημόσιο (υπουργείο Αμυνας), όταν στις 19 Μαΐου 2003 υπεγράφη η σχετική σύμβαση ύψους 255 εκατ. ευρώ από τον τότε γ.γ. του υπουργείου Σπ. Τραυλό και τον Steven Η. Weiss, ανώτερο αντιπρόεδρο της προμηθεύτριας.

Οπως έχει γράψει η «Ε» από τις 11 Απριλίου 2009, στο διευθυντήριο που μελετάται η σχετική δίωξη είχε προωθηθεί και η ιδέα του «πακεταρίσματος» για συνέργεια στην απάτη και των συμβούλων της SAIC, υπό την εταιρεία Prolit. Δηλαδή των Γ. Τρεπεκλή, Σίμου Δήμα και Αρη Καρατζά, με τον πρώτο να έχει ήδη «σταυρωθεί», καθώς τυγχάνει φίλος της οικογένειας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και για λόγους σκοπιμότητας το «κατηγορητήριο» σε βάρος του έχει συνταχθεί από μερίδα των ΜΜΕ. Πάντως, με το άνοιγμα και του κεφαλαίου C4Ι θα πρέπει να αναμένεται και νέα δίωξη σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου, που μάλλον την αναμένει, για πράξεις που φτάνουν μέχρι και το 2005 και τον εξυπηρετούν στις κινήσεις του προς την Εισαγγελία του Μονάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: