Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Φωτιές ανάβει στο Μαξίμου ο Γιάννης Μανώλης


Φωτιές ανάβει στο Μαξίμου ο Γιάννης Μανώλης την ώρα που ο Κων. Καραμανλής εξακολουθεί να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για ριζικές αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα και το πρωθυπουργικό επιτελείο προσπαθεί να ελέγξει τα εσωκομματικά μέτωπα που φούντωσαν μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές.

Με επιστολή που απέστειλε χθες το απόγευμα στον Πρωθυπουργό, ο βουλευτής Αργολίδας εκπέμπει, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμα κινδύνου για την πορεία της Ν.Δ. και, διατυπώνοντας αιχμές για τη λειτουργία του κόμματος, δηλώνει πρόθυμος «να θυσιαστεί», εάν οι δικές του παρεμβάσεις είναι εκείνες που δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση και τη συντηρητική παράταξη. Η επιστολή ήταν το επιστέγασμα της ηχηρής παρέμβασης του κ. Μανώλη, ο οποίος πρότεινε τη διάλυση της Ν.Δ. και τη δημιουργία νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς, προκαλώντας συναγερμό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν είχαν καταλήξει έως χθες το βράδυ εάν θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά του κ. Καραμανλή στις βολές και τις παρατηρήσεις του βουλευτή Αργολίδας. Ο ίδιος, πάντως, εμφανίζεται διατεθειμένος να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και εμμένει στη θέση του ότι η Ν.Δ. έχει, ουσιαστικά, κλείσει τον κύκλο της και «πρέπει να επανιδρυθεί». Παραπέμπει δε τον κ. Καραμανλή στις κινήσεις που έκανε στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄70 ο θείος του, ιδρυτής του κόμματος, όταν διέλυσε τον Εθνικό Συναγερμό για να δημιουργήσει την ΕΡΕ και, μετά την πτώση της δικτατορίας, τη Ν.Δ.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Αγαπητέ κ. Μανώλη,

Με δύο τρείς - μέρες καθυστέρηση, συνέχισε την ίδια τακτική και μετά θα σου φταίνε τα "Παπαγαλάκια" των ΜΜΕ!
Ποιός τα "ταϊζει" κ. Βουλευτά;
Τόσα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έμαθες ακόμη πως λειτουργεί το σύστημα της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης;
Δεν μπορείς τις όποιες ανησυχίες σου, τις οποίες έχουμε όλοι μας, να τις μεταφέρεις στα "όργανα του κόμματος ( Κοινοβουλευτική ομάδα, Κεντρική Επιτροπή, η με επιστολή σου στον Πρωθυπουργό κλπ)", ώστε να μην δίνεις εσφαλμένες εντυπώσεις και δημιουργείς προβλήματα στην παράταξη;
Στη πολιτική, γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ότι έχει σημασία πότε λες το κάθε πράγμα.
Αυτά έμαθες τόσα χρόνια στον Συνδικαλισμό;
Εκτός εάν είσαι... κατευθυνόμενος από τα γνωστά κέντρα, που δεν θέλουμε να το πιστεύουμε!

empros/stathis