Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Να κλείσει η πόρτα στους λαθρομετανάστες


Ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλάει για την αποχή, τους απογοητευμένους, τον Καρατζαφέρη και τους «διασκεδαστές» που μηδενίζουν την πολιτική

«Οποιοι συλλήβδην απαξιώνουν τους πολιτικούς και τα κόμματα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι μας οδηγούν είτε σε δικτατορία είτε σε “μπερλουσκονική δημοκρατία”». Αυτό υποστηρίζει σήμερα ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός ζητεί «να κλείσει η πόρτα στους διερχόμενους λαθρομετανάστες», εκτιμά ότι θα είναι κορυφαίο λάθος του Καραμανλή «να αποδείξει ότι είναι καλύτερος φασίστας από τον ακροδεξιό Καρατζαφέρη», ενώ προεξοφλεί τη νίκη του ΠΑΣΟΚ τον προσεχή Μάρτιο, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι χρειάζεται ακόμη κολοσσιαία προσπάθεια για την αυτοδυναμία.

– Σχολιάσατε απαξιωτικά όσους απείχαν από τις κάλπες. Δεν δέχεστε ότι μπορεί να υπάρχουν πολίτες που κουράστηκαν να διαψεύδονται και θέλησαν να εκφράσουν ακόμη και με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια τους για τα κόμματα;

– Αντιλαμβάνομαι απολύτως ότι υπάρχουν πολίτες απογοητευμένοι. Εχουμε, όμως, ένα πολίτευμα που προσδιορίζει το Σύνταγμά. Οποιος το αρνείται μπορεί να επαναστατήσει. Εάν δεν επαναστατεί δεν μπορεί να απολαμβάνει τις λειτουργίες της κοινωνίας χωρίς το στοιχειώδες τίμημα να προσέρχεται κάθε 3-4 χρόνια στην κάλπη. Είμαι οπαδός του Περικλή που έλεγε ότι όποιος δεν μετέχει στα κοινά δεν είναι απράγμων, αλλά αχρείος. Δηλαδή άχρηστος και ανάξιος να ζει μαζί μας, στην ίδια κοινωνία.

– Είναι πολύ βαρύ, όπως το λέτε...

– Το λέω ξεκάθαρα και μάλιστα με ένα αίσθημα υπερηφάνειας. Γιατί έχω αηδιάσει από το γλοιώδες θέαμα πολιτικών κάθε κόμματος –συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ– οι οποίοι έχουν αναγορεύσει τον 1/3 των πολιτών που την κοπάνησε σε κεντρική φυσιογνωμία του πολιτικού μας διαλόγου.



'Ολη η συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Ζουλα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: