Γιατί και στην Αθήνα έχουμε τις γειτονίες για τα ήθη και τα έθιμα Παπάγου 26 Ιουνίου. Το Έθιμο Του Αη Γιάννη του Ριγανά
Φαίνονται χαμένοι στο αλλοπρόσαλλο και λατρεμένο πρόσωπο της Αθήνας αλλά αντιστέκονται. Αντιστέκονται. Χορεύουν, γελούν, τραγουδούν γύρω από την φλόγα της φωτιάς. Ακούω την μουσική, τα τραγούδια και παρακολουθώ άλματα πάνω από τις φλόγες.
- “Και του χρόνου με υγεία”. Κομπιάζω. Σκέφτομαι πόσο ανάγκη έχουμε αυτές τις στιγμές. Την πραγματική γειτονιά, την παρέα, τα χαμόγελα και την γιορτή του δρόμου. Τις παραδόσεις, τον πολιτισμό μας και ανθρώπους σαν αυτούς.
Η Σοφία και ο Παναγιώτης εδώ και χρόνια αναβιώνουν με αξιοζήλευτο μεράκι το έθιμο του Αή Γιάννη του Ριγανά. Κάθε χρόνο 25 Ιουνίου συγκεντρώνονται στο δρόμο και στήνουν το δικό τους σπουδαίο γλέντι. Σπουδαίο γιατί διατηρούν και μεταλαμπαδεύουν ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Μπράβο τους.
Read more...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου