Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Προεδρολογία και Γρίπη και η ΝΔ ξελάσπωσε.

του Γιάννη Παπαίωαννου


Διαβάζω στο Βήμα ότι ο Λοβέρδος και ο Βενιζέλος πιέστηκαν για να πάρουν θέση στο θέμα της προεδρικής εκλογής και απορώ γιατί το ΠΑΣΟΚ θέλει να κρατήσει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα.

Είναι πασιφανές ότι η ΝΔ θα προκαλέσει εκλογές σύντομα και ο όρος του πρόεδρου μας, για «εκλογή Παπούλια από Βουλή με νωπή εντολή θα πληρωθεί καθώς οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από την προεδρική εκλογή.

Συνέπεια αυτού δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό της Ιπποκράτους να συντηρεί το θέμα στην επικαιρότητα αλλά και την αφελής -έως παιδική- προσέγγιση ότι: το σκορ στους συνταγματολόγους έχει ανατραπεί καθώς τρεις πλέον συνταγματολόγοι εκτιμούν ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας. Άρα το σκορ είναι 3- 2.

Μια καθαρά απολογητική στάση βούτυρο στο ψωμί του Αντώναρου που θα συνεχίσει να παίζει με το θέμα.

Δεύτερον το θέμα με την νέα γρίπη απόδειξε ξανά μια προχειρότητα σε κάθε επίπεδο. Πρόκειται για την απόλυτη εκδοχή της πολιτικής «ότι μας γυαλίσει ότι μας φάνει» για σημερα.

Δείχνει την απόλυτη ανυπαρξία σχεδιασμού και την έλλειψη (ίσως) ενός συμβουλίου «χάραξης πολιτικής και στρατηγικής» με στοιχειώδη αυτονομία που θα μπορεί να εναντιωθεί σε αυτή την προχειρότητα.

Ζούμε την πανδημία οι καιροί επιβάλουν όλα τα ΜΜΕ κόμματα, φορείς, με στοιχειώδη ευθύνη έναντι της χώρας να προσφέρουν ή αν δεν μπορούν να είναι ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ.

Η έγερση από το ΠΑΣΟΚ του θέματος προκάλεσε τη ανάδειξη όλων των φορέων και του όποιου (έστω και κακού) σχεδίου, και έδωσε την επικοινωνιακή πρωτοβουλία στην ΝΔ που μετά από καιρό ξελάσπωσε και ξέφυγε από τον βούρκο που ήταν. Έτσι με εμφάνιση «ειδικών» (Δεξιών) πρόεδρων φορέων και οργανισμών από διαφόρους τομείς, σε καθησυχαστικούς τόνους το στοίχημα για την ΝΔ κερδήθηκε. Ενώ ο κόσμος μέχρι πριν λίγο καιρό κοιτούσε την ΝΔ με δυσπιστία και έβλεπε το άγχος του Αβραμόπουλου, σήμερα το σχέδιο της ΝΔ για το θέμα γρίπη έχει επεξηγηθεί επαρκώς. Μάθαμε λεπτομέρειες όπως τι σημαίνουν οι οροι “επίχρισμα”, “ΚΕΛΠΝΟ” και πόσες ώρες κάνει το Παστέρ να βγάλει αποτελέσματα.

Στην χειρότερη περίπτωση όλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάτι που θυμίζει σχέδιο και η ΝΔ επικοινωνιακά ξελάσπωσε μετά από καιρό.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ανύπαρκτο όπως ήταν φυσικό από τα ΜΜΕ για ένα τέτοιο θέμα καθώς δεν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ και οι πρόεδροι των φορέων δεν είναι ΠΑΣΟΚ οπότε το θέμα απόμεινε ξεκρέμαστο. Έτσι Παρακολουθούμε κάθε βράδυ απο τα κανάλια το “σχέδιο” της ΝΔ χωρίς αντίπαλο όπως είναι φυσικό.

Όσο και να το παλεύουν στα ΜΜΕ διάφοροι «φίλοι» Δημοσιογράφοι τελικά αυτολογοκρίνονται για να μην προκαλέσουν πανικό. Όπως και να έχει η ΝΔ ξελάσπωσε.

Ακόμη και η θέση που ακούσαμε χθες και προχθές: Ότι η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για να αναδείξει το θέμα ήταν σωστή γιατί προκάλεσε την κατάρτιση σχεδίου είναι από μόνη της απολογία.

Τι θα λεγάτε λοιπόν για ένα Όλιγομελες και δραστήριο συμβούλιο «χάραξης πολιτικής και στρατηγικής» το οποίο απαλλαγμένο από την φιλοσοφία του ενός ανδρός (ΓΑΠ) αρχή, αλλά και τον φόβο μην εμφανιστεί ως υπονομευτής, (άλλο χούι και αυτό) θα επεξεργάζεται σε απόρρητη βάση την καθημερινή στρατηγική μας και θα την παρουσιάζει στο πρόεδρο ως πρόταση για να την εφαρμόσει;


Δεν υπάρχουν σχόλια: