Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

O Απόστολος Κακλαμάνης, τα είπε όλα για την αλλαγή ηγεσίας της ΚΥΠ στο Alter. Επιβεβαίωσε τον «νόμο»: ο παλιός είναι αλλιώς!


Όταν μεθοδικά η δεξιά οικοδομούσε το παρακράτος και επιζητούσε τη «θεσμική» θωράκιση της ΚΥΠ (23 Φλεβάρη 2008), στο άρθρο της “Ελευθεροτυπίας” με τίτλο «Παρακράτος εν κράτει», που αφορούσε το νομοσχέδιο της δεξιάς για την ΚΥΠ, γραφόταν –μεταξύ πολλών και προφητικών-, για τον Απόστολο Κακλαμάνη:
«Μόνο ο Απόστολος Κακλαμάνης με τα ανακλαστικά του παλιού κεντρώου έσωσε τα προσχήματα της παλιάς φρουράς του κόμματος».
Σήμερα, στην παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του Alter, ο Απόστολος Κακλαμάνης απέδειξε ότι είναι πολιτικό κεφάλαιο για τη σημερινή φτωχή πολιτική σκηνή και επιβεβαίωσε όσα γραφόταν στην "Ελευθεροτυπία".
Παρά την “πίεση” του “συντονιστή” λόγω χρόνου (με τον Κακλαμάνη δεν παίζουμε Άκη… λίγο σεβασμό. Με τον Καρατζαφέρη, αμέσως μετά, όλο γλύκες…), έθεσε το θέμα στη σωστή πολιτική και ιδεολογική βάση!
ΓΑΠ, μήπως θα πρέπει να βάλεις τον Απόστολο να κάνει ιδεολογικά σεμινάρια στο κόμμα και ειδικότερα στα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη;
Ο άνθρωπος απέδειξε ότι είναι πολιτικό κεφάλαιο για αυτή τη χώρα!
Ότι κι αν πουν λέμε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Απόστολε Κακλαμάνη!


by Sibilla

1 σχόλιο:

Agiografies είπε...

ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ τους άνθρωπος. Δεν χωράει καμία αμφιβολία. Το φθινόπωρο του 2004, όταν ο διπλωμάτης Ιωάννης Κοραντής αναλάμβανε την ΕΥΠ, οι δεσμοί του με τον καραμανλισμό ήταν στενοί. Δεν επρόκειτο για επιλογή ευκαιρίας. Ως πρέσβης στην Άγκυρα, ο Κοραντής είχε μερικά χρόνια νωρίτερα έρθει σε αντίθεση με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, διαφωνώντας με την ελληνοτουρκική προσέγγιση. ΟΣΟ ΚΙ αν φαίνεται παράξενο, η τοποθέτηση Κοραντή έδινε θεσμική συνέχεια σε μια πρωτοβουλία της διακυβέρνησης Σημίτη. Το 1999, μέσα στη μαύρη απελπισία της υπόθεσης Οτζαλάν, ο τότε πρωθυπουργός είχε στείλει στην ΕΥΠ έναν σοβαρό και έμπειρο διπλωμάτη, τον Παύλο Αποστολίδη. Όχι τόσο για να την ενεργοποιήσει όσο για να συμμαζέψει τις πάσης φύσεως αμαρτίες της. Η επιλογή αποδείχθηκε επιτυχημένη. Η ΕΥΠ, σιγά σιγά, απέκτησε διεθνή αξιοπιστία και, στην ευαίσθητη φάση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, συνεργάστηκε με ξένες υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αποστολίδης παρέμεινε στη θέση και επί διακυβέρνησης Καραμανλή κι έφυγε με δική του επιθυμία μετά τους Αγώνες.
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ εκείνους που είχαν κρίσιμα περί την ΕΥΠ υπουργικά πόστα το φθινόπωρο του 2004 δεν είναι πια στην κυβέρνηση. Ο Κοραντής - που επιβίωσε υποθέσεων όπως οι απαγωγές Πακιστανών ή οι υποκλοπές- είχε μείνει μόνος με τον Προκόπη. Ως υπερυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ο Παυλόπουλος έχει πάρει στο καλάθι του και την ΕΥΠ, σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα συγκέντρωση εξουσίας. Κούμπωσε η σχέση τους; Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν ενδείξεις για το αντίθετο. Ωστόσο, ο Κοραντής δεν είχε ιδιαίτερο σύνδεσμο- ούτε ευαίσθητη προϊστορία- με τον Παυλόπουλο. ΠΑΤΗΣΕ ΝΑΡΚΗ ο Κοραντής; Σίγουρα, οι συνομιλίες Βλαστού και Σία που κατέγραψε η ΕΥΠ δημιούργησαν δυσκολίες σε πολιτικά πρόσωπα και εντιμότατους φίλους της διακυβέρνησης Καραμανλή. Κάποιος έπρεπε να την πληρώσει. Ο Παυλόπουλος είναι μετρ στο να αφήνει να περάσει αλλού η ευθύνη και ο Μαρκογιαννάκης είχε λόγους να θεωρείται ο ίδιος θιγόμενος. Ακόμη περισσότερο: η εμπλοκή της ΕΥΠ σε υποθέσεις εσωτερικής εγκληματικότητας- με παρακολουθήσεις Ελλήνων πολιτών- την οδηγεί σε νέες και ευαίσθητες περιοχές. Ο προερχόμενος από το Διπλωματικό Σώμα Κοραντής δεν ήταν ο καταλληλότερος άνθρωπος γιά τέτοιες δουλειές.