Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η σήψη του πολιτικού συστήματος, δεν έχει βλαπτικές επιδράσεις μόνο στις εκδηλώσεις της πολιτικής και στη σαθρότητα του πολιτικού εποικοδομήματος.

Δεν αγκαλιάζει αποκλειστικά και μόνο την καθημερινή πολιτική του λειτουργία με την οποία είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι στον ένα ή στον άλλο βαθμό.

Πριν απ όλα και κυρίως έχει βλαπτικές συνέπειες στη συνείδηση των πολιτών, και στον τρόπο με τον οποίο ο καθένας από μας αναζητά τρόπους, εφαλτήρια και διεξόδους για να διαχειριστούμε με τρόπο αποτελεσματικό τις αξίες μας.

Αν το πολιτικό σύστημα διέθετε αντανακλαστικά αυτοσεβασμού, θα έπρεπε να ντρέπεται για τον καταλυτικό ρόλο που ασκεί στον αποπροσανατολισμό των συνειδήσεων.


Επειδή όμως το ίδιο αυτά τα αντανακλαστικά δεν τα διαθέτει, θα έπρεπε να ντρέπονται οι πολιτικοί, που με τη στάση τους, με την ανοχή τους, αλλά και με την υποτιθέμενη αντιπολίτευσή τους, μετέτρεψαν σε «σύστημα» και δη πολιτικό, την ποιοτική απαξίωση της πολιτικής, τον εθνομηδενισμό στις πολιτικές ιεραρχήσεις τους, και βάλτωσαν εν τέλει μέσα στις αδιέξοδες επιλογές τους, επιδιώκοντας να συμπαρασύρουν σ αυτή την ολέθρια διαδρομή, το σύνολο της κοινωνίας που κατά τα λοιπά φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν.

Αλλά κι αυτοί για να ντραπούν θα έπρεπε να διαθέτουν φιλότιμο. Όμως κι αυτό αποτελεί είδος υπό διωγμό στην εν λόγω συνομοταξία των θηλαστικών που ακούνε στο όνομα «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»....διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: