Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Κε. Παπανδρέου, μην ...ωρύεσθε. Θα σας πούμε εμείς που πήγαν τα λεφτά.!

Του Γιαννίωτη



Κύριε Παπανδρέου, επειδή αμνήμων υποθέτω πως δεν είσθε, ει μη μόνον υπερβολικά υποκριτής και λαϊκιστής συγχρόνως, σίγουρα θυμάσθε τα ..."πεπραγμένα" του παρελθόντος σας, αλλά ντρέπεσθε στην κυριολεξία να το ομολογήσετε. Πολιτικό κόστος γαρ. Ωστόσο ..."παίζει" και το σενάριο του να μη θυμάστε καθόλου, οπότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για σας.

Θαυμάστε, λοιπόν, τα έργα και τις ημέρες σας, καθώς και την πολιτική "ουδετερότητα", που τήρησε το ..."Κίνημά" σας γύρω από την υπόθεση του Χρηματιστηρίου όπου εκπρόσωποί σας μιλούν ακόμη και σήμερα για "πολιτική εκμετάλλευση" του Χρηματιστηρίου.

Θαυμάστε τους κυρίους που έριξαν ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού στον τζόγο, που "ξάφρισαν" τις λαϊκές αποταμιεύσεις και τώρα καμώνονται τους... ανήξερους. Απολαύστε τους, καθώς θα επαναφέρουμε στη μνήμη σας τις εποχές που είχατε μετατρέψει το Χρηματιστήριο σε ...χοάνη ψηφοθηρικής προπαγάνδας:

1) "...Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Ελληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές στο Χρηματιστήριο έχουν αξία..." (Κ. Λαλιώτης, 9/6/99, προεκλογική περίοδος).

2) "...Η συντριπτική πλειοψηφία του ενός εκατομμυρίου επενδυτών... θα αναδείξουν με την ψήφο τους, με την ετυμηγορία τους το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα και θα δώσουν μια νέα νίκη στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι και θα είναι η εγγύηση για τα κεκτημένα τους, αλλά και για τις προσδοκίες τους..." (Κ. Λαλιώτης, 9/6/99, προεκλογική περίοδος).

3) "...Το Χρηματιστήριο αποτελεί και ένα σημείο κοινωνικής αναφοράς, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν επενδύσει και επενδύουν στο Χρηματιστήριο..." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

4) "...Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά το 1993 μετέτρεψε το Χρηματιστήριο από περιθωριακό οικονομικό θεσμό σε μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας»..." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

5) "...Για τους επενδυτές δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες τοποθέτησης των αποταμιεύσεών τους με υψηλή απόδοση..." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

6) "...Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Ελληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία γι' αυτό... θέλουν σταθερό πλαίσιο αναφοράς, με συνέχεια, με συνέπεια, με διασφαλίσεις..." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

7) "...Τα διλήμματα είναι υπαρκτά για όλους τους Ελληνες. Είναι υπαρκτά και για τους επενδυτές... όλοι γνωρίζουν σ' αυτές τις εκλογές τι διακυβεύεται..." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

8) "...Η υγιής πορεία της οικονομίας επέτρεψε στο Χρηματιστήριο να αποκτήσει τη θέση που έχει και σε άλλες προηγμένες χώρες..." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

9) "...Η συντριπτική πλειοψηφία του ενός εκατομμυρίου επενδυτών... λέει ΝΑΙ στη σταθερότητα, στην ασφάλεια, στην ανάπτυξη. Ολοι αυτοί σκέφτονται, συγκρίνουν, αποφασίζουν και ψηφίζουν στις 13 Ιουνίου..." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

10) "...Είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών ξέρουν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι εγγύηση όλα αυτά τα χρόνια, τόσο για τα κεκτημένα τους, όσο και για τις προσδοκίες τους»..." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

11) "...Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει..." (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου ΔΕΘ).

12) "...Το Χρηματιστήριο είναι ένας θεσμός σημαντικός για την πρόοδο της οικονομίας... είναι ένας θεσμός, ο οποίος εξυπηρετεί την οικονομία..." (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου ΔΕΘ).

13) "...Η κατάσταση στη Σοφοκλέους θα ομαλοποιηθεί μέσα σε ένα - δυο 24ωρα..."( Κ.Σημίτης, Οκτώβρης '99, συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ).

________________________

Αυτά λέγονταν από τον Κ. Λαλιώτη - σε συνεννόηση με τον Κ. Σημίτη - και από τον ίδιο τον Κ. Σημίτη, - εν γνώσει σας - την εποχή που οι "φούσκες" πήγαιναν καλά. Ηταν τότε που το ΠΑΣΟΚ έπαιζε στα ΜΜΕ προεκλογικά σποτάκια διαφήμισης του Χρηματιστηρίου και της θεωρίας του "...θα φάτε με χρυσά κουτάλια...". Όταν οι "φούσκες" άρχισαν να σκάνε, ο κ.Σημίτης και οι εκπρόσωποί του έχουν επιστρατεύσει τη θεωρία που λέει πως... "ό,τι ανεβαίνει - κατεβαίνει"!

Και το χειρότερο Κύριε Παπανδρέου, σας το άφησα για το ...τέλος:

Αναγνωρίσατε μέσω του Χρηματηστηρίου τα Σκόπια ως Μακεδονία. Ναι ή όχι;

"Μακεδονία" μέσω Χρηματιστηρίου;
------------------------------------------------
Υπάρχει ή όχι θέμα έμμεσης αναγνώρισης των Σκοπίων με την ονομασία "Μακεδονία" από φορέα του Ελληνικού Δημοσίου με τη δρομολογούμενη συνεργασία της ΕΧΑΕ με το Χρηματιστήριο "Macedonja Stock Exchange", είναι το ερώτημα που θέτει προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο βουλευτής της Ν.Δ. Η. Καλλιώρας.
Επισημαίνει πως στο δελτίο του ΧΑΑ της 28/2/02, όπου γίνεται αναφορά στο μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφεί σε λίγες ημέρες στα Σκόπια, παραπλανητικά το Χρηματιστήριο "Macedonja Stock Exchange"αναφέρεται ως Χρηματιστήριο των Σκοπίων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/03/2002

3 σχόλια:

Theodore είπε...

Τι λε ρε φιλε,το σκεφτοσουνα πολυ να το γραψεις,το φοβερο σου πονημα;
Ωστε ετσι,ε;Ο Λαιωτης εβαλε ολους αυτους τους απλησοτυς Ελληναραδες,να τ ακουμπησουν στο τζογο;
Οπως τους εβαλε επισης,να τ ακουμπανε καθε μερα στην Πανεπιστημιου,στον παπατζη που συχναζει εκει!
Και στο προποτζιδικο της καθε γειτονιας,και στα διαφορα καζινα και ιπποδρομους της επικρατειας,ου μην αλλα και της γειτονος ανω-κατω-νεας-παλαιας,Μακεδονιας.
Οταν ο Λαλιωτης και ο Σημιτης,μιλησαν κουφιοκεφαλε,τα λεφτα,ειχαν ηδη πεσει μεσα στο γκεζί,αφου οι δικοι σου συναδελφοι και φιλοι,κανοντας τα παπαγαλακια, εσπρωχναν εκει τον κοσμο.
Εκεινον δε το γερακο,με τα ασπρα μαλλια,τον προεδρο των μκρομετοχων,η οπως αλλοιως λεγοταν,που λαλαγε καθε μερα και μιλαγε για 7000 μοναδες,τον ξεχασες;
Το Σαλλα,της Πειραιως,τον ξεχασες;
Αλλα αυτα,δε σε συμφερει να τα πεις.
Βρε ουστ!!!

Ανώνυμος είπε...

Theodore είσαι τεράστιος "ΠΑΣΟΚΟΣ". Και όταν λέω πασόκος, εννοώ αυτή τη σιχαμένη φάρα που πλούτισε με το ΠΑΣΟΚ και τώρα θέλει να πλουτίσει πάλι ανεβάζοντας τον Γιωργάκη στην εξουσία. Αμ δε όμως. Ξέρουμε πολύ καλά τι σόι κόπανοι είστε. Στα τσακίδια σιχάματα.

Theodore είπε...

Γιατι σκουζεις ρε φιλε;Ταχασες κι εσυ στη Σοφοκλεους;
Αν ναι,καλα να παθεις,γιατι εγω δεν εχασα τιποτα,αφου δεν εβαλα τιποτα.
Οσο για τα κοσμητικα,επιστρεφονται στον αποστολεα.
Εξ ιδιων κρινεις τα αλλοτρια.