Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Πόσο κοστίζει μια συγκέντρωση αρχηγού κόμματος;


Με ενδιαφέρον διαβάζω στον σημερινό βηματοδότη κάτι που πραγματικά με εξέπληξε...

Πόσο κοστίζει μια συγκέντρωση αρχηγού κόμματος; Συνεργάτης μου φόρεσε ειδική στολή προστασίας ανάλογη με αυτές που φορούν οι εργαζόμενοι σε πυρηνικά εργοστάσια, μπήκε στα τοξικά κομματικά θησαυροφυλάκια και ανακάλυψε ότι μια συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία επαρχιακής πόλης κοστίζει 50.000 ευρώ, ενώ μια συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Το ποσόν αφορά το κόστος της εξέδρας, του φωτισμού, της μικροφωνικής εγκατάστασης και των λεωφορείων για τη μετακίνηση των χειροκροτητών. Περιλαμβάνονται επίσης οι ντουντούκες και οι κόρνες, απαραίτητες για να ξυπνούν οι ξεθεωμένοι μεταφερόμενοι οπαδοί, τα καπνογόνα που συνδυάζονται με τον διάφανο πολιτικό λόγο και τα πυροτεχνήματα που συμβολίζουν την «έκρηξη Δημοκρατίας».

1 σχόλιο:

Northwest Greece είπε...

ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΣΠΗ
*******************************************************
ΟΤΑΝ Ο κ. Κ. Καραμανλής ρωτήθηκε - από τον κ. Γ. Πρετεντέρη, στο Μega - για την περιβόητη φράση περί «αρχιερέα της διαπλοκής» που είχε «πετάξει» στον κ. Κ. Σημίτη, φάνηκε να απολογείται με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Πάνω στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, μπορεί να πεις και μια κουβέντα παραπάνω». Έπειτα από το «κόλπο της Ανθούσας», ξέρουμε πια ότι ούτε τότε ήταν ειλικρινής...
Τι έκανε ο Πρωθυπουργός; Για να κερδίσει τις εντυπώσεις στην τηλεοπτική μονομαχία με τον κ. Γ. Παπανδρέου, άρχισε να κραδαίνει ένα ΦΕΚ, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι το 2002 είχε συνυπογράψει «αποχαρακτηρισμό σοβαρών δασικών εκτάσεων». Σε λίγα λεπτά αποδείχθηκε ότι ο αποχαρακτηρισμός αφορούσε το κέντρο της Ανθούσας- και πως τη ρύθμιση την είχε χειροκροτήσει η Νέα Δημοκρατία!
Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ένα «αρχιερέας της διαπλοκής Νο2». Ο κ. Καραμανλής έβαλε και πάλι τη λάσπη στον ανεμιστήρα, για να κερδίσει έναν πόντο της στιγμής. Και προφανώς, κάποια στιγμή αργότερα, θα πει «τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά»- και ούτε γάτα ούτε ζημιά.